Niğde Belediyesi  İlk Meclis Toplantısını Yaptı Niğde Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Yaptı

İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, Recep İvedik 7 filminde yer alan muhtar sahnelerine sert tepki gösterdi.

KINIYORUZ
Başkan Bahtiyar Yamaner, konu hakkında yaptığı açıklamasında, yakın bir zamanda özel bir kanalda gösterime giren Recep İvedik 7 isimli filmde demokrasinin bel kemiği muhtarlar için, dolandırıcı, düzenbaz, riyakâr ve toplum nezdinde gerçeklikten uzak ve kabul edilemez bir karakter olarak yansıtılmaya çalıştığını belirterek, bu filmde yansıtılmaya çalışılan muhtar imajını Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuzun tüm muhtarlar nezdinde ortak bir basın açıklamasıyla kınadıklarını söyledi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından konuyla ilgili ortak bir basın açıklaması yayınlandı.


Yayınlanan açıklamada “Yakın bir zamanda özel bir kanalda gösterime giren Recep İvedik 7 isimli filmde demokrasinin bel kemiği muhtarlar için dolandırıcı, düzenbaz, riyakâr ve toplum nezdinde gerçeklikten uzak ve kabul edilemez bir karakter olarak yansıtılmaya çalışıldığı görülmüştür.


Bu filmde yansıtılmaya çalışılan muhtar imajı Konfederasyonumuzun tüm muhtarlar nezdinde ortak bir basın açıklamasıyla kınanıyor ve konuyla alakalı gerekli yasal sürecin de başlatıldığını da belirtmek istiyoruz.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü aslında muhtarları çok güzel özetlemektedir. Muhtarların Demokrasinin temel taşı olduğunu ifade eden Atatürk, her zaman için muhtarların toplumla devlet arasında bir köprü olduğunu ve temelinde halkın sorunları ile devletten beklentileri noktasında bir iletişim bağı vazifesi gördüğünü belirtmektedir.


Diğer taraftan muhtarlar bulunduğu mahallenin ya da köyün, kanunun kendisine yüklediği görevlerinin dışında hizmet verdiği bölgenin abisi, ablası yardım edeni, çare arayanıdır. Vefakârlık kapsamında ifa edilen iş bu görevin onurunun Recep İvedik isimli film çerçevesinde ayaklar altına alınması toplum vicdanında büyük yaralar açmakta ve muhtarlara olan güveni de zedelemektedir.


Bahse konu filmde, görev yaptığı köyün sorunları noktasında yanında olup dertlerine derman araması yerine yansıttığı kötü karakter ile toplumun karşısında olan ve hatta etik olmayan, hukukla bağdaşmayan eylemleri ile muhtarlık görevinin gereklerinden uzak bir tutum sergileyen karakterle karşı karşıya kalındığı görülmektedir. Bu karakter toplum nezdinde hiçbir surette kabul edilemeyeceği gibi Konfederasyonumuzca da sert bir şekilde kınanmaktadır.


Bu kapsamda Recep İvedik 7 filminin ivedi olarak yayından kaldırılması için gerekli başvurular yapılmış bunun dışında Bakanlık ve RTÜK nezdinde de gerekli şikâyetlerimiz yapılmıştır.


Diğer taraftan TCK 216 maddesinde belirtilen “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” Hükmü gereğince de alenen aşağılanan muhtarlarımız hakkında da eylemi gerçekleştiren kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

Editör: TE Bilişim