Göreve geldiği günden beri Niğde için önemli projelere imza atan ve şehrin geleceğine yönelik hizmetlerine aralıksız devam eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ilklere imza atmaya devam ediyor.

 

Niğde için önemli projelerin bir bir gerçekleşmesini sağlayan Başkan Akdoğan, Niğde’nin modern ve sağlık standartlarına uygun birinci sınıf mezbaha ve hayvan pazarına kavuşması için çalışma başlattı.

 

Yeni hayvan pazarı ve mezbaha Hıdırlık mevkiine yapılacak. Geçmiş yıllarda yapılan mezbaha sağlık standartlarına uygun olmadığı için kullanıma kapatılmıştı.

 

Çalışma hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Mezbaha ve hayvan pazarı için şöyle bir değişiklik öngördük. Hıdırlık mevkiinde özellikle otoyolun üzerinde şekillenecek bir hayvan pazarı planladık. Otoyolun alt tarafında yeni yapmış olduğumuz zahire pazarının yanında da bir mezbaha planladık dolayısıyla otoyolun üst kısmında  hayvan pazarı alt tarafında zahire pazarının yanında da bir mezbaha yapacağız. Selçuk Mahallesi’nde bulunan hem mezbahayı hem de hayvan pazarını Hıdırlık mevkiine kaldırmış olacağız. Selçuk Mahallesi son derece gelişime açık olan bir mahalle dolayısıyla birkaç yıl içerisinde mevcut o hayvan pazarının olduğu yere ve mezbahanın olduğu yere kadar yerleşim alanlarının uzanacağını varsayarsak artık orada hayvan pazarının kalmasının bir manası yok. Yeni yapılacak olan mezbaha binasının inşaat kısmı belediyemiz öz kaynaklarıyla yapılacak. Makine teçhizat kısmı için Ahiler Kalkınma Ajansına sunduğumuz proje kapsamında hibe olarak kaynak kullanmayı ploanlıyoruz” şeklinde konuştu.






Editör: TE Bilişim