Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından merkezde ve ilçelerde görev yapan itfaiye personeline yönelik hizmet içi eğitim düzenleniyor. Eğitim kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 1-5 Kasım 2021 tarihleri arasında yangın- yüksekte çalışma ve kaza kurtarma ile ilgili eğitim veriliyor.

Düzenlenen hizmet içi eğitim programında itfaiyecilere yangın bilgisi, yangın nedenleri, yangın söndürücüleri ve kullanımları, doğal ve likit gaz, sıvı yağlar ve acil çağrı gibi konularını içeren teorik ve uygulamalı ‘Temel Yangın Eğitimi’ veriliyor. Bunun yani sıra yükseklik, neden yüksekte çalışılır, düşmenin dinamiği, yüksekte çalışma tehlikeleri, kullanılması gereken kişisel koruyucu donanımlar ve ekipmanlar, hangi yükseklikte hangi donanımlar ve ekipmanlar kullanılır gibi konuları içeren teorik ve uygulamalı ‘Yüksekte Çalışma Eğitimi’ verilmekte.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Belediyemiz itfaiye ve kurtarma faaliyetlerinde halkımızın en kısa zamanda yanında olmaktadır. Bu faaliyetlerin yanı sıra almış oldukları mesleki eğitimlerle kendilerini geliştirmekte ve bilgi düzeylerini artırmaktadırlar. Bizler İtfaiye müdürlüğümüzde eğitim kalitemizi artırırken aynı zamanda iş kazası riski en fazla olan personelimize yönelik olarak “Önce İş Güvenliği” anlayışı ile daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sunmaya çalışıyoruz. Bizlere eğitim konusunda desteğini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı

Editör: TE Bilişim