Niğde Halıcılık Birliği  "12.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaline katılıyor.
İstanbul Büyükçekmece Belediyesi tarafından 02-09 Temmuz 2011 tarihleri arasından düzenlenecek olan 12. Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaline Niğde Halıcılık Birliği  tarafından "Geleneksel Desenli Niğde Halılarından" örnekler sergilenecek. 
Ayrıca hazırlanan özel bir tezgahta ziyaretçiler için el halısının nasıl dokunduğu gösterilecektir. Festivale yaklaşık 42 ülke ve 1.000 civarında sanatçı katılmakta.  Niğde Halıcılık Birliği  festivale Büyükçekmece Belediyesi tarafından özel olarak davet edilmiş, festivale ait tüm giderler Büyükçekmece Belediyesi tarafından karşılanmıştır.  İlimizin yaşayan en önemli  ve ekonomik değer açısından ise belki de tek geleneksel el sanatı olan halıcılığımız bir hafta boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçilere ve sanatçılara tanıtılacak.
 Festival 02 Temmuz 2011 Cumartesi günü Taksim'de festivale katılan ülkelerin kortej yürüyüşü ile başlayacak ve 09 Temmuz 2011 Cumartesi günü sona erecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sanatçıların eserleri tarihi kervansarayda sergilenecektir. Festivale Niğde Halıcılık  Birliği  iki kişi temsil edecek.
Editör: TE Bilişim