Niğde Belediyesi alt yapı çalışmasını tamamladığı cadde ve sokakların yaya kaldırım ve asfaltlama çalışmalarını gerçekleştiriyor.
 
Cadde ve sokakların düzenli bir hale gelmesinde dolayı vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getiriyorlar.
 
Niğde Belediyesi, şehir genelinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında yaya kaldırımı olmayan ve özelliğini kaybettiğinden dolayı yayalar için kullanışlı olmayan cadde ve sokaklarda ki yaya kaldırımlarını düzenliyor.
 
Saruhan Mahallesi Eski Müze caddesi olarak bilinen Akmedrese Caddesinde yapılan çalışmalar kapsamında alt yapı işleri tamamlanarak bordür ve kilitli parke yapım çalışmaları başlatıldı.
 
Şehir genelinde yapılan Selçuk Mahallesi Deniz Sokakta yapılan yaya kaldırımı ve asfaltlama çalışmalarının ardından yine Selçuk Mahallesi 19 Mayıs İlköğretim Okulu civarında, Aşağı Kayabaşı Mahallesinde ve Yeşilburç yolunda yaya kaldırımı düzenlemesi sürüyor.
 
Daha önceki hali ile kullanıma elverişli olmayan yayaların yürümesini zorlaştıran bozuk ve bordürleri kırık olan caddede kaldırımlar yenilendi. Bakımsız sokak ve yollarda kaldırım, kilitli parke ve bordür çalışması yapan Niğde Belediyesi, yaya kaldırım çalışmalarının ardından yaya geçitlerini de yapıyor. Yaya kaldırımlarının artık kullanılır hale geldiğini belirten vatandaşlar ise; “Belediye Başkanımıza yaya kaldırımlarında yaptığı düzenleme çalışmaları için teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
 
Üniversite Girişi Düzenleniyor
 
Diğer yandan orta refüj ve kavşak yapım çalışmalarıyla da trafik akışını düzenleyen Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi Kampus girişinin düzenlenmesi için çalışma başlattı. Bor yolu üzerinde bulunan üniversite girişindeki orta refüj yeniden düzenlenerek sinyalize edilecek.





Editör: TE Bilişim