Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. Bu yıl 18. kez düzenlenen, 71 ülke ve 4500 katılımcının bulunduğu fuarda Niğde, 2014 yılının “En centilmen Standı” ödülüne layık görüldü.     


Tarihin binlerce yıllık sürecine tanıklık eden ve yerleşik yaşamı günümüzden 10.000 yıl öncesine uzanan ilimizin tarihi değerleri, doğal güzellikleri, termal kaynakları ile turizm sektöründe önemli bir merkez olduğunun tanıtıldığı ve yaklaşık 128.000 kişinin ziyaret ettiği EMITT Fuarı Niğde standında el dokuma halı tezgâhı ve kilimler, yöresel güzellikler ve taş oymacılığının en güzel örneğini yansıtan Saat Kulesi ve Alaaddin Camii maketleri büyük ilgi gördü.

EMITT Fuarı’nda başarılı bir tanıtıma imza atarak, fuara gelen ziyaretçilerin ve konukların ilgi odağı olan Niğde standı geleneksellik, yöresellik, beğeni, ekip çalışması ve ili en iyi tanıtan stand kategorilerini içine alan “En Centilmen Stand” olarak ulusal bazda 1. seçildi. 










 


Editör: TE Bilişim