Niğde medyasına yeni bir ses, yeni bir nefes daha eklendi. Niğde Detay Haber Gazetesi yayın hayatına başladı.

Niğde Detay Haber Gazetesi 29 Ekim 2011 Cumartesi günü itibariyle yayın hayatına başladı. Haftalık olarak yayın hayatını sürdürecek olan Detay Haber olaylara farklı bakış açılarıyla okuyucularına detaylı bilgiler sunmayı hedefliyor. Detay Haber Genel yayın Yönetmeni Uğur Mart gazetenin ilk sayısında yazdığı yazısında şunları söyledi;

 

Gerçekler ve haber detayda saklıdır

 

18 yıl önce gazetecilik mesleğine başladığımız zaman bize öğretilen ilk derslerden biri habercilikte detayın çok önemli olduğuydu. Gerçeklerin ve asıl haberciliğin detayda saklı olduğu öğretildi. Birde gazetecinin olayla çok yönlü bakması gerektiği idi.

 

Bizde Bismillah diyerek yayın hayatına başladığımız ve adını Detay Haber koyduğumuz gazetemizde, hem detaylara ineceğiz, hem de madalyonun diğer yüzüne bakmaya çalışacağız. En önemlisi ise Niğdelilik bilinci oluşturmak için öncülük yapmaya, yol gösterici, teşvik edici olmaya çalışacağız.

 

Belki gazetemiz haftalık yayın yapacak ama misyonu ve vizyonu açısından ciddi bir gazetecilik örneği sergileyecektir. Neden günlük değil? Bu sonu çok soruldu bana. Çünkü Niğde’de günlük yayın yapan 5 gazetemiz var zaten. Şehirdeki rutin olayları ve gelişmeleri bu gazetelerimiz günlük olarak aktarıyor. Bizim amacımız ise onların yetişemedikleri, değerlendiremedikleri,  eksik kaldıklarını konularda tamamlayıcı ve bütünleyici olmak.

 

Gazetecilik benim için bir meslek, iş değil, bir kimlik, etiket değil. Gazetecilik benim için bir yaşam tarzıdır. 36 yıllık ömrümün 18 yılını bu mesleğe adadım. Yani ömrümün yarısı bu meslekte geçti. O yüzden artık hayatıma gazetecilik yön veriyor ve gazetecilik benim için bir yaşam tarzıdır.

 

 

4 yıl önce kurduğumuz Nigdemiz.com adlı dijital gazetemizde yayın hayatına devam ediyor. İki yayın organımızı birlikte kullanarak hem hızlı, hem de detaylı bir gazetecilik örneği sergilemeyi hedefliyoruz.

 

Hedeflediğimiz tarihte yayına girmek için gazetemizin ilk sayısı Cumhuriyet Bayramı öncesi yayına girdi. Detay Haber’in uzun soluklu olacağına yürekten inanıyoruz. Size ilk kez “Merhaba” demenin mutluluğu ile Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Cumhuriyet’imizin kurulması ve kurulduktan sonra bekası için başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarıyla canlarına feda eden şehitlerimizi minnetle anıyor, “Ruhları şad olsun” diyoruz.

 

Saygılarımla…

Uğur MART








Editör: TE Bilişim