Niğde Ziraat Odası Başkanlığı, Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İle Askerlik Şubesi tarafından “Niğde’miz Bugün Nusaybin’de Olsun” kampanyası kapsamında “Kırsaldaki Kadınların İstihdama etkin geçişi” projesinde yer alan yaklaşık 80 kadının, şehit yakınları ve Niğdeli kadınlar tarafından hazırlanan ev yapımı yemekler Nusaybin ilçesinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderildi.

Ziraat Odası Başkanlığının Halk Eğitim Merkezi vasıtasıyla verilen SODES projesi kapsamında bulunan 80 kadın ve şehit yakınları evlerinde hazırladığı ve paketledikleri yiyeceklerin üzerine dileklerini ve dualarını yazdıkları notları yapıştırdı. Her gıda kolisinin içerisine “Kahramanlara… İstedik ki bir günlüğüne Nusaybin Niğde olsun, istedik ki sizinle attığı binlerce kalbin, istedik ki gülsün gözyaşı dökmeden ağlayan bu gözler, istedik ki sizin için dua olsun hak katında bu sözler. Bizden istediğiniz bir şey var mı diye sorduğumuz da yalnızca dua isteyen kahramanlara dualarımız daima sizinle” notu bırakıldı.

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, “Niğde’miz Bugün Nusaybin’de Olsun” kampanyasına halkımız gerçekten yoğun ilgi gösterdi. Ziraat Odası Başkanlığının projesinde bulunan yaklaşık 80 bayanın ve şehit yakınlarının hazırladığı yiyecekleri paketledik. Askerlerimizin, polisimizin aç olmasından değil sadece yanlarında olduğumuzu hissettirmek, dualarımızla daima yanlarında olduğunu hissettirmek istedik” dedi. Başkan Demir, “Hazırlanan kolilerin içerisinde yöremize ait sarma, dolma, lahana, börek baklava ve elma gibi her çeşit meyvelerimizden bulunmaktadır” diye konuştu.

Şehit eşi Rukiye Erdem ise, “Ben bir şehit eşi olarak sizleri çok daha iyi anlıyoruz. Biz eşimle Mardin’e gitmiştik. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Sizler için elimizden geleni yaptık, dualarımızla sizin yanınızdayız. Allah hepinizin yardımcısı olsun, kimsenin burnunu kanatmasın” dedi.

Şehit eşleri, yakınları ve Askerlik Şubesi personelinin katkılarıyla hazırlanan koliler dualar eşliğinde Mardin'in Nusaybin ilçesine doğru yola çıktı.
Editör: TE Bilişim