Bosna-Hersek'te düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına Niğde’den 6 bin Türk bayrağı gönderildi. 

Kutlamalara Niğde Valiliği adına Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol ile İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar katıldı.

Türkiye’yi Türk dilinin, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak ve bu alanlarda eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek, Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini artırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulan Yunus Emre Enstitüsü ile Türk Kültür Merkezi’nin eşgüdümünde Saraybosna’da kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılan Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol ile Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Bosna-Hersek'te ilköğretim ve liselerde ikinci yabancı seçmeli dil dersi olarak Türkçe öğrenen öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen Çocuk Şenliği’ne Sayın Valimizin katılamaması bizi görevlendirmesi üzerine Niğde Valiliğini temsilen katıldık.”

Çocuk Şenliği’nde 6 bin öğrencinin coşkusunu, Türkçeyi öğrenenleri, sevinçlerini, mutluluklarını gördüklerini belirten Nebol ve Yaşar; “ Yine Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç’ın talimatıyla 6 bin Türkçe öğrenen öğrenciye Türk Bayrağı götürdük. Türk Bayrağıyla coşkuyla söylenen İstiklal Marşımızı her Türk vatandaşının yaşamasını isteriz. Bunun yanı sıra iki ülke çocukları arasında dostluk ve sevgi bağı oluşturmak için 5 Bosna Hersekli öğrenci ile 1 Öğretmeni ilimizde misafir ediyoruz. Bu şenlikleri düzenleyerek Türkçeyi ikinci dil olarak benimsenmesini sağlayan herkese şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.

Bosna-Hersek'te Türkçe Eğitim

Nebol ve Yaşar; “ Ayrıca Şenliklere; Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bosna-Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, birçok iş adamı ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Bosna-Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovicin yaptığı açıklamada ise;
Bosna-Hersek'te Türkçe eğitiminin olmasından oldukça memnun olduklarını ve Türkçe öğreniminin iki ülke arasındaki dostluk bağları güçlendirdiğini ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsü ile Türk Kültür Merkezi’nin eşgüdümünde kutlanan 23 Nisan Şenlikleri Bosna-Hersek'te büyük yankı uyandırırken programda ünlü Boşnak Sanatçı Dino Merlin de sahne aldı.

TRT AVAZ TV’den canlı olarak yayınlanan Zenica Arena Kapalı Spor Salonu’nda Türkçe öğrenen 6 bin çocuğun katılımıyla gerçekleşen Çocuk Şenliği, Yunus Emre Enstitüsü’nün kuruluşunun 7. yıl dönümü münasebetiyle kesilen pastanın ardından son buldu.” diye konuştu.




Editör: TE Bilişim