Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline, Sağlık Müdürlüğü tarafından ilkyardım eğitimi verildi.


İtfaiye personeli ilkyardım eğitimi sertifikası ve ilkyardım kartını alarak eğitimini tamamlarken, bu yıl içinde 4.5 milyon TL tutarında 3 araç daha alacak olan İtfaiye Müdürlüğü, bölge içinde eğitim ve donanımını tamamlamış nadide bir itfaiye teşkilatı haline gelmeyi hedefliyor. 

EĞİTİM VE DONANIM

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran, topluma ciddi anlamda hizmet ettiklerini söyledi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı İtfaiye Müdürlüğüne her konuda destek verdiğini anlatan Latif Boran,  Aralık ayında Sağlık Müdürlüğünce itfaiye personeline ilkyardım eğitimi verildiğini ve personelin ilkyardım kartlarını aldığını ifade etti. Latif Boran, İlkyardım kartlarına sahip olan itfaiye personelinin herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşürecek olaylarda sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması için olay yerinde tıbbi araç ve gereç aramaksızın ilaçsız müdahale edebilecek duruma geldiklerini bildirdi.


İTFAİYEYE 3 YENİ ARAÇ DAHA

Latif Boran, gerek itfaiye personeli gerekse 112 personeli olmak üzere bütün personelin benzer tüm eğitimlerini tamamlaması için girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Bu tür eğitimleri tamamladığımızda Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü eğitim ve donanımını kazanmış, bölge içinde nadide bir ekip haline dönüşecek. Önce personelimizi, daha sonra araç filomuzu güçlendireceğiz. Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'ın bize gösterdiği ilgi ve alakayla 2016 yılı içinde 55 metre merdivenli, diğeri 35 metre olan ve bir de kurtarma aracı olmak üzere 3 yeni araç alacağız. Bunların maliyeti yaklaşık 4.5 milyon TL'dir. Personel olarak gerekli eğitimleri alıp, araçları yeterli ölçüde tanırsak İtfaiye Müdürlüğümüz parmakla gösterilecek şekilde eğitim ve teknolojik yeniliklere sahip bir ekip olacak" diye konuştu.

ESNAFA YANGIN TÜPÜ EĞİTİMİ

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran, bazı esnafların yangın tüpü konusunda donanımlı bilgiye sahip olmadıkları kanaatine vardıklarını da ifade ederek, "Personel içinde bu konuyla ilgili yetiştireceğimiz ekiple esnafımızı ziyaret edeceğiz. Nezaket amaçlı olacak ziyaretimizde yangı tüplerinin nasıl kullanılacağı konusunda esnafımıza bilgi vereceğiz. Yangın tüpünün bulunmasının artılarından bahsedeceğiz. Yangın olayında, yangın tüpü kullanıldığında kayıpların yüzde 1'e kadar düştüğü bilimsel bir gerçektir. Vatandaş ve belediye olarak bir diyalog halinde bu konuda bilinç kazanılmasını istiyoruz" diye konuştu.



http://www.borhaber.net/guncel/nigde-de-itfaiye-erlerine-ilk-yardim-egitimi-h19117.html

Posted by Bor Haber on 15 Ocak 2016 Cuma
Editör: TE Bilişim