Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Niğde Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdurrahman Vural yaptı.
Vural konuşmasında, “Milletlerin hayatında,geleceklerine yön veren önemli olaylar,kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri,geleceğe güvenle bakabilmeleri,millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunların hatırlanması gerekir.

İşte kara günlerimizin göstergesi,kahramanlık destanımız,heybetli kimliğimiz,vatan severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını,umutlarını,kararlılığını “Hayal ile yoktur alkış verişim,her ne demişsem görüp de söylemişim” diyen Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşını anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi. 

Konuşmanın ardından Niğde Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, 'Marş Milletin Malıdır' adlı skeç sahnelendi.
Ardından, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Editör: TE Bilişim