İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere oluşturulan yardım kolileri tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olduklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediyemiz bünyesinde bulunan sosyal işler müdürlüğümüz, Niğde'de ki ihtiyaç sahibi vatandaşımıza sadece ramazan ayında ve yılın belli günlerinde değil 365 gün hizmet vermeye devam ediyor. Bundan sonrada bu hizmetimiz devam edecektir. İhtiyaç sahibi vatandaşımız şehrimizin hangi köşesinde olursa olsun bunlara 365 gün yardım ve desteklerimizi devam ettireceğiz. Belediyemizin gıda bankası içerisinde bulunan giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarının yanı sıra, yine sıcak yemek ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız sosyal işler müdürlüğümüze müracaat ederek, gerekli araştırma ve tetkikleri yapıldıktan sonra elimizdeki verilere göre vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz" dedi.

Belediyeden askıda ekmek uygulaması

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten ve durumu iyi olan vatandaşlardan da katkı yapmasının önemine değinen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak başlattığımız askıda ekmek uygulaması kapsamında, Niğde'mizin farklı noktalarında hayır sahibi vatandaşlarımızın gerek hayırlarından gerek zekatlarından bağışladıkları ekmekleri NİĞKART vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu noktada ihtiyaç sahibi insanımıza yardımcı oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Niğde'mizde aç açık kimse kalmasın
Özellikle hayır hasenat sahibi insanımızın  hayır ve hasenatlarını Belediyemiz gıda bankası kabul etmektedir. Gerek nakdi gerekse aynı yardımları sosyal işler müdürlüğümüz kapsamında hayırseverlerimizden kabul ediyoruz. Daha çok ayni olarak kabul ettiğimiz yardımları buradan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.  Sonuç olarak Niğde'nizde aç açık kimse kalmasın. Odunu kömürü olmayan insanımız olmasın. Eğer gerçek manada ihtiyacı olan insanımızı tespit etmişsek, gerek sosyal yardımlaşma vakfından gerek belediyemiz sosyal işler müdürlüğünden yardımcı oluyoruz" dedi.


Editör: TE Bilişim