12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kutlandı 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kutlandı

Niğde'de sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Eski Terminal Caddesinde toplanan grup,  İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da  Filistinlilere saldırılarını protesto  ederek, "Davamız Kudüs" isimli konvoy düzenledi.

Filistin'e destek vermek için Niğde'de başta İHH ve Memur-Sen konfederasyonu olmak üzere STK üyeleri, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Niğde eski terminali  önünde toplandı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Niğde Şube Başkanı Recep Nilüfer, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı haince saldırıyı kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi. Nilüfer, "Bugün ilk kıblemiz olan peygamberler şehri Kudüs ve bereketli Filistin toprakları işgal altındadır. Mescid-i Aksa, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücadelenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın İslam şehri olması için her türlü desteği vermektir" dedi.

Şehir merkezinden geçeker Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kavşağına kadar araçlarla konvoy oluşturulurak İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterildi. Protestolar bütün yurtta yapıldı. 

Diğer yandan; Niğde'de Pazartesi günü öğle namazının ardından tüm camilerde Mescid-i Aksa'nın  kurtuluşu için selalar okunup dualar edildi.

Editör: TE Bilişim