Dünyadaki tek çocuk bayramı, yıllarca stadyumlarda çocuklar ve halk birlikte kutlamalar yapılır, oyunlar, gösteriler sergilenirdi... 

Pandemiden önce  de  ulusal ve yerel kutlamalarda  bilinçli olarak stadyumlardan çıkartılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece meydanlarda sembolik bir kutlama ve ilkokullarda okulca hatta sınıfça  kutlamalara dönüştürüldü. 

BİR YANDA LEBALEB KONGRELER  CENAZE TÖRENLERİ BİR YANDA YASAKLI BAYRAM

Pandemi de ise son iki senedir balkonların ve evlerin camına bayrak asılmasına kadar indirgendi. Oysa aynı pandemide lebaleb parti, gençlik ve kadın kolları kongreleri hükümetin-devletin en üst tepesinin övgüsü ile yapılıyor. Tarikat liderlerinin cezane törenleri adeta gösteri ve meydan okuma histerisine dönüşüyor. Bu yıl ulusal düzeyde kutlamalarda sönük geçti. AKP ve MHP Heyeti Anıtkabir'deki törene  katılmadı. Yukarıdaki ayrıştırma ve toplumsal değerlerin önemsenmemesi yerelde de hissedildi.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünce İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve bir grup eğitim idarecesinin katılımı ile Niğde Meydanında Atatürk büstüne çelenk sunumu yapıldı. 

Niğde'de Valilik resmi kurumların araçları süslenerek siren ve düdük sesleri ile Niğde turu yaptılar. 

Niğde Vefa ve Sosyal Destek Ekipleri mahallelerde çocuklara Türk Bayrağı dağıttı. Bunu da yeni kurulan Niğde Postası isimli bir internet sitesi "... 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı" diye verdi. 

Ak Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç Sosyal Medya hesabından  " Haydi Niğde! Hep birlikte evlerimizin balkonlarına Türk Bayraklarımızı asıyoruz" diyor...

İl Başkanı Ömer Kılıç vatandaşa tavsiye ederken kendi parti binasına Türk Bayrağı asmayı unutuyor.  Gazeteci Mehmet  Fatih Adaş ise Ak Parti İl Başkanlığı ve bir çok partinin  binalarına Türk bayrağı asılmadığının fotoğrafını sosyal medyadan paylaşıyordu. 

Bayram Cuma gününe rastlamasına rağmen, Diyanetin Cuma hütbesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramından hiç bahis olmadı... Hütbenin mevzuu ; "yetim" idi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir okulöncesi okullarda çocuklara Niğde yi içeren boyama kitabı dağıttı. 

Niğde'de Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı Niğde'de Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı

Ülkede bir çok yerde Valilikler Atatürk büstüne çelenk koyma törenini pandemi gerekçesi ile yasaklarken, Niğde'de CHP İl Başkanlığı ve partililer Atatürk büstüne çelenk koyma töreni yaptı ve saygı duruşunda bulundular. 

İlkokul öğrencileri evlerinde hazırladıkları şiir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik temalı fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştılar. 

Tıklayın burada

Gece 21:00 'da  Niğde Belediyesi hoparlörlerden İstiklal Marşı söylendi. Ardından da havai fişek gösterisi düzenlendi ve bayram bitti!

Editör: TE Bilişim