Eğitim 2023 Derneği genel başkanı Ertekin Engin bir günlük çalışma programı dahilinde Niğde’de çeşitli faaliyetlere katıldı.
 
 Eğitim 2023 derneği Genel Başkanı Ertekin Engin, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Niğde Türk Ocağı Başkanı Gazi Karabulut, genel merkez denetleme kurulu üyesi Yunus Kızıl ve İl temsilcisi Erhan Eroğlu Niğde’de protokol ziyaretleri ve tanıtım etkinlikleri dahilinde çalışmalar yaptılar.
 
 Niğde valisi Alim Barut, vali yardımcısı Polat Kara, belediye başkanı Faruk Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, program doğrultusunda ziyaret edildi. Ayrıca sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Kamu-sen il başkanlığını da ziyaret eden dernek yetkilileri burada da çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundular. Gayelerinin “bireyde bilgi, toplumda sevgi için eğitim” olduğunu söyleyen dernek yetkilileri daha sonra akşam, Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Kültür Değişmeleri ve Türkiye” konulu panele katıldılar.
 
Panel Başkanlığını Niğde Türk Ocağı yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Hikmet Koraş yaparken üniversite adına Tarih ve Kültür değerlendirmesini Yrd. Doç Dr. Şahin Oruç yaptı. Eğitim 2023 Derneği Genel Merkezi adına denetleme kurulu üyesi Yunus Kızıl milli eğitim ve kültür ilişkilerini incelerken Niğde Türk Ocağı yönetim kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ekiz, sanatın kültür üzerindeki etkisini anlattı.
 
Editör: TE Bilişim