Adalet Bakanlığı'nın Ceza ve İnfaz Kurumları Kütüphaneleri için düzenlediği kitap bağış kampanyasının ikincisi başlatıldı.

Adalet Bakanlığı tarafından "Kitap iyileştirir" sloganıyla başlatılan kitap bağışı kampanyası kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde Niğde Ceza Evi Müdürlüğü tarafından Niğde Adalet sarayı içerisinde kurulan standa Niğde Valisi Mustafa Koç ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir kitap bağışında bulundu.

Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde Niğde Ceza Evi Müdürlüğü tarafından Niğde Adalet sarayı içerisinde kurulan standın açılış kurdelesini Vali Mustafa Koç, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü, Niğde Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Nihat Öztürk ve Kurum Müdürleri katıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde Niğde Ceza Evi Müdürlüğü tarafından Adalet Sarayı içerisinde kurulan standın açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan; “Adalet Bakanlığı talimatları doğrultusunda ülkemizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ceza infaz kurumlarımıza kitap bağışı kampanyası münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz.

İnfaz yasalarımızın öncelikli amacı hükümlü arkadaşlarımızın topluma kazandırılabilmesi. Bu kapsamda Bakanlığımızın çeşitli faaliyetleri olmakta. Bu faaliyetlerin en önemlilerinden bir tanesi de bugün burada faaliyete geçen kitap bağışı kampanyası. Bu kampanya ile hükümlü arkadaşlarımızın sosyal ve kültürel açıdan topluma kazandırılabilmesi amaçlanmakta. Ben buradan bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın sivil toplum örgütlerimizi ve vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmak üzere adliyemize davet ediyorum. Bu vesileyle kampanyamızın hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca kitap bağış standımız Adliye Sarayımızın girişinde iki üç gün süreyle açık kalacak olup kitap bağışında bulunacak vatandaşlarımızı buraya bekleriz” dedi.

Niğde Valisi Mustafa Koç; “ Cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklularımızın boş zamanlarını değerlendirmesi iyi bir davranış modeli geliştirebilmeleri açısından cezaevi bünyesinde oluşturulan kütüphanelere kitap bağışı kampanyasını bugün başlatıyoruz. Tabii insanlarımız, hemşerilerimiz, vatandaşlarımız bir şekilde cezaevine düşüyorlar. Ama bu cezaları infaz edilirken ceza infaz yasalarımızın ve bu konudaki kurumlarımızın bir gayesi var. Hem toplumu suça karşı korumak, hem ıslah etmek, hem de orada cezalarını çeken vatandaşlarımızın bir daha çeşitli suçlara bulaşmasını engellemek, rehabilite etmek, onlara güzel davranış modellerini geliştirmek devletimizin ve ilgili kurumlarımızın en temel görevi. Bundan sebeple geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hem orada kalan vatandaşlarımızın boş vakitlerini değerlendirebileceği, okuyabileceği ve daha sonrasında toplum entegrasyonları noktasında uyumları konusunda, Adalet Bakanlığımız tarafından bu kurumlarımızın bünyesinde kütüphaneler yapılıyor ve bu kütüphaneler de bulunan kitapların hem sayısının arttırılması hem de kalitesini ve çeşidinin arttırılması dolayısıyla bu kampanyaları düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl da düzenlenmiş bu kampanyamız, Bir kitap, bir umut sloganıyla. Yine eksik kalan ya da yeni yapılan kurumlarımızdaki kütüphanelerimizi güçlendirmek babından bugün tüm Türkiye Adalet Bakanımızın ilk kitap bağışıyla başlayacak olan ilimizde de bir kampanyayı başlatıyoruz. Biz sizlerin aracılığıyla burada yaşayan bütün hemşerilerimizi, bütün kurumlarımızı, bütün vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı

Açılış konuşması ve kurdele kesiminden sonra Vali Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Adalet Bakanlığı tarafından "Kitap iyileştirir" sloganıyla başlatılan kitap bağışı kampanyasına kitap bağışında bulunarak destek oldular.

Editör: TE Bilişim