Niğde - Bor yolu üç şeritli duble yol inşaatı yaklaşık Mayıs ayı başlarından beri devam ediyordu. Tek şeritten verilen yaklaşık 4 kilometrelik yol nihayet kısmen de olsa tamamlanarak bu gün sabah itibari ile trafiğe açıldı. 





Haber- Kamera : Selim GÖKEL

 

Niğde – Bor arasına yapılan 3 şeritli yolun doğalgaz hattı nedeni ile yapımı gecikmişti.  Mayıs başlarından beri tek şeritten verilen yol  kazalara meydan veriyor ve yol yapımının  gecikmesi sık sık şikayet ediliyordu.

 

Bu konuda çok haber yapmıştık linkler aşağıda görebilirsiniz.

 

Yapımı aylar süren ve zaman zaman inşaatı  duran Niğde Bor yolunun 4 kilometrelik bölümü bugün sabah itibari ile Bor Toki Kavşağı ve Sungurbey Lisesi’ne kadar olan bölüm trafiğe açıldı.

 

Yolun bazı alt yapıları, refüj,  kavşak ve yan bölgelere geçişlerinin de tamamlanmadığı görüldü.  Trafiğe açılan yolun sadece iki şeridinin çizgilerinin çekildiği zamanla eksik olan bölümlerin de tamamlanacağı öğrenildi.

 

YOLUN yılan HİKAYESİ





Bilindiği üzere, Niğde - Bor yolu,  Bor Altunhisar Kavşağı ve Toki kavşağı arasındaki yol geçtiğimiz yıllarda tamamlanmış ve  hizmete sokulmuştu. Bor ilçesinin çehresini değiştiren ve büyük beğeni toplayan yolun devamı için geçtiğimiz yıl girişimler yapılmış. Bayındırlık Bakanı Binali Yıldırım, Niğde’ye geldiğinde girişimlerde bulunulmuş ve yatırım programına acelece sokulmuştu.

 

Bor Toki Kavşağından Niğde Derbent girişine aynı şekilde geliş ve gidiş olarak  üç şeritli  yol yapımıihalesi yapılarak inşaatı başlamıştı. 



 

NİĞDE BELEDİYESİ DAHA ŞUBAT’DA PAÇAYI SIVAMIŞTI

 



Daha Şubat ayının ortalarında  Niğde Belediyesi Derbent girişi ile Sabancı kavşağı arasında bulunan Niğde  Bor Yolunun üzerinde bulunan ağaçları, daha bir yıl önce dikilen ve yürüyüş yolu haline getirilen süs bitkilerini bile hemen kaldırıvermişti.







Bu yıl Mayıs ayının başından itibaren yol tek şeride bindirilerek inşaat çalışması başlamıştı. Yolun tek şeride indirilmesinden sonra Niğde çevresinin en işlek yolu olarak bilinen Niğde Bor Yolunda sık sık kaza meydana gelmişti.  Yol üzerinde sürekli trafik ekipleri  radar ile hız kontrolü yapıyordu.

 



İhaleyi alan yüklenici firma ve Karayolları yaptıkları girişimlerle,  yol üzerinde bulunan elektrik direkleri ve doğalgaz hattının değiştirilmesi için yazışmalar yaptı. Gecikmeli de olsa Medaş elektrik direkleri konusunda çalışma yapmış ancak doğalgaz hattı  sorunu çözülemedi.

 

SORUN DOĞALGAZ HATTI

 

Belediyelere ait yollardan doğalgaz hattı geçebiliyor, ancak yapımı Karayolları Genel Müdürlüğünce yürütülen  Karayollarına ait yollar üzerinde doğalgaz hattı geçemiyor, bulunamıyordu.

 

Daha önceden Belediye’ye ait iki şeritli  Niğde-Bor yolunun çevresinden doğalgaz hattı geçiyordu. Yolun gidiş ve geliş olarak üç şeritli planlanmasından dolayı mevcut doğalgaz hattının yolun ortasında kalıyor. Doğalgaz hattının yeniden çekilmesi gerekiyor.

 

Zaman zaman yol üzerinde günlerce hiçbir çalışma yapılmadı. Bu durumu sitemizde “Niğde Bor Yolu inşaatı durdu mu? “ Manşeti ile vermiştik ki…

 

Karayolları 6. Bölge Müdürü Aydın Doğan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı ziyaret ederek Yolun gecikme nedenini doğalgaz hattından kaynaklandığını söyledi.

 

Her ne kadar Bor Toki Kavşağından Niğde Derbent girişine kadar yapılması planlanan 2x3 şeritli otoyolun tamamı yapılamasa da,  sadece Bor’dan Niğde’ye gidiş yönündeki  4 kilometrelik bölüm için kış gelmeden tamamlanması için büyük çaba sarf edildi.

 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 19 Kasım’da yaptığı açıklama ile bir hafta içerisinde  bu 4 kilometrelik yolun açılması için talimat vermişti. Yüklenici firma gece ve gündüz çalışmalar yaparak ancak bu gün 10 Aralık 2013 tarihinde iki şeritlik bölümünü açabildi.

 

Açılan 4 kilometrelik yolun, refüj, alt yapı, işaretleme, yan yollar bağlantısı da henüz tamamlanmadı.

 

 

Bugün itibari ile trafiğe yol açıldı ve akşamüzeri de kar yağışı başladı. 

Seneye 12 kilometrelik bir bölümünün daha  yapılması bekleniyor.



 

 ÖNCEKİ HABERLERİMİZ İÇİN MANŞETLERE TIKLAYIN







Talimat var, gece gündüz asfalt





Niğde - Bor Yolunda Mutlu Son…







Niğde Bor üç şeritli yolun gecikme sebebi açıklandı





Ertan ; Niğde, İlgisizliğin zirvesinde







Niğde – Bor üç şeritli yol yapımı durdu mu?









BOR'daki Değişiklik Şehrin Girişinden Hissediliyor





Niğde ulaşımda yatırıma doymuyor









Editör: TE Bilişim