Niğde İl Özel İdaresi kendi şantiyelerini ürettiği asfaltı Güllüce yoluna dökerek test etti.



Niğde İl Özel İdaresi, Avrupa standartlarında betonarme sıcak asfalt Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Metrekaresi 60 TL’ye mal ettiği yeni asfaltlarını Niğde- Güllüce Köyü arasında ki 2.5 kilometrelik yolda denendi. Yaklaşık 15 bin metrekare asfaltlama yapan ekipler, yeni asfalt karışımının 7 santimetrede uluslararası standartta olacağını ifade ettiler.



Asfaltlama çalışmalarını yerinde izleyen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ile İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, yapılan çalışmalarla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirdiler.



Konu ile ilgili olarak Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, yapılan asfaltın standartlarının yüksek olduğunu, Niğde’de üretildiğini ifade ederek, bu kalitedeki asfaltın maliyetinin piyasa koşullarına göre ucuz olduğunu ve metrekaresini 55 ila 60 lirasına mal olduğunu ifade ederek, evlerde kullanılan kaliteli halının metrekare fiyatının da aynı olduğunu karşılaştırarak, vatandaşın ayağına halı seriyoruz dedi.



Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ise asfaltlama çalışmaları için yoğun çaba sarf ettiklerini biryandan da Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini ifade ederek, amacımız kaliteli, uzun ömürlü ve çevreci asfaltı en az maliyetle hizmete dönüştürmektir diyerek; “Taktir edersiniz ki dışarıdan aldığımız hazır asfaltın metrekare birim fiyatı 120 lira civarında. Üstelik bu kaliteyi yakalamamız için en az 9 santimetre atmamız gerekiyor. Oysa kendi ürettiğimiz asfalt ila maliyeti 55 liraya kadar düşürerek, 7 santimetre de uluslararası standarttı yakalıyoruz. Güllüce Köyü’nü de pilot bölge seçerek, hizmeti ayaklarına götürüyoruz” dedi.



Niğde - Bor Yolunda Mutlu Son…

Niğde-Bor arası uzun süredir tek şeritten devam eden ve bitirilemeyen yol çalışması ile ilgili olarak Niğde Valisi Kılıç, açıklama yaparak, “Önümüzdeki hafta yol çalışması yapılan 4 kilometrelik kısmı çift şeritli olarak trafiğe açılacak. Yılsonuna kadar ise geri kalan 400 metresi açılarak, tamamen Bor- Niğde arası trafikte çift şerit olacak. İlgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeleri yaptık” dedi.



Bilindiği üzere 12 kilometrelik yolun 4.5 kilometrelik kısmı mayıs ayında tek yönlü olarak trafiğe kapatılmış ve çalışma bir türlü bitirilmemişti.



Editör: TE Bilişim