Niğde Belediyesi’nin Bor Yolu üzerinde başlattığı bisiklet ve yürüyüş yolu yapım çalışmaları, belediye ekipleri tarafından yoğun bir tempoyla sürdürülüyor. Şehir estetiğine pozitif yönde katkı sağlayacak olan modern bisiklet ve yürüyüş yolunun yapımı tamamen belediye personeli ve ekipmanlarıyla gerçekleştiriliyor.

Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün MEDAŞ Kavşağı’ndan Fertek Yolu Kavşağı'na kadar olan 1100 metrelik bölümde başlattığı bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları devam ediyor. Renkli ve desenli asfalt, sentetik zemin, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ile dikkat çeken bisiklet ve yürüyüş yolunun genişliği 5 metre olarak planlandı. Kırmızı ve mavi renklerle birbirinden ayrılacak olan bisiklet ve yürüyüş yolu güzergahı boyunca da 5 ayrı çeşitten oluşan yaklaşık 280 ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Bu arada MEDAŞ- Fertek Kavşağında yapımı sürdürülen bisiklet ve yürüyüş yolunda renkli ve desenli asfalt çalışması da yapılacak. Daha önce şehrin muhtelif yerlerinde özel firmalara yaptırılan renkli ve desenli asfalt çalışması artık Niğde Belediyesi personeli ve ekipmanlarıyla gerçekleştiriliyor.

Niğde’ye estetik yönden önemli bir kazanım sağlayacak olan modern bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmalarını sık sık yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yeni açılacak yerleşim alanlarına da bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacağını müjdeledi.

 
 
Editör: TE Bilişim