Avrupa Birliğine hibe destekli projeler sunan Niğde Belediyesi, bir projesini daha kabul ettirdi.
Rekabet Edilebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı kapsamında “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı” hibe desteğini 5 ülke almaya hak kazanırken Türkiye’den Niğde Belediyesinin projesi de bu projeler arasında yer aldı.
Avrupa Birliği Fon Programlarından Rekabet Edilebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı kapsamında “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı” çerçevesinde hazırlanan proje doğrultusunda; 5 farklı ülkede çok amaçlı kullanımlara açık mimari bir bilişim yapısının tesis edilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması, bu yapılara yönelik servislerin hayata geçirilerek entegre bir yapının hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Proje, AB çerçevesinde çok amaçlı, servis odaklı mimariye sahip bilişim üzerinde çalışan çevre izni gibi izin prosedürlerin yerel, merkezi farklı noktalarla entegre bir şekilde yöneten servisler dizinini sunmayı hedefliyor. Yerel yönetimler için Coğrafi Bilgi Sistemi(CBS) destekli karar destek sistemi, Çevre izinlerinin yönetimi ve izlenmesi için iş akışı sistemi, Lokasyon ve CBS destekli çevresel verinin yönetimi, Web 2.0 platformunda internet üzerinden katılımcılığın artırılması gibi proje çıktıları hedefleniyor.


Editör: TE Bilişim