Niğde Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü şehir genelinde hafriyat ve benzeri atıklarının atılmaması konusunda uyarıda bulundu.

 

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada ve belirlenen yerler dışında hafriyat ve molozları dökenler hakkında yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

 

Niğde Belediye Başkanlığından, şehrin kenar mahallelerinde çevre kirliliğini ve insan sağlığını tehdit eden moloz ve hafriyat atıkları dökülmemesi konusunda vatandaşı uyaran Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Niğde Belediyesi tarafından belirlenen 'Yeni Terminal Üstü ve Göbekli Dağ' civarı dışında şehrin herhangi bir yerine hafriyat ve benzeri moloz atıkları ile çöp dökmek  kesinlikle yasaktır. Vatandaşların ve şehrin düzeni, çevre sağlığı ve temizliğini ilgilendiren bu konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ederiz. Bu uyarıyı dikkate almayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır" denildi.

 

Hafriyat ve benzeri moloz atıklarının daha önce döküldüğü Bucakçayır mevkiinde ve şehrin muhtelif yerlerinde ki alanlara Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından uyarı levhaları takıldı. Uyarı levhalarında artık bu alanlara hafriyat ve moloz dökülmesinin yasak olduğu ifade edildi. Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan uyarıyı dikkate almayan vatandaşlara yasal işlem uygulanacak. Diğer yandan duyarlı vatandaşların da çevre temizliği konusunda yasağı ihlal edenleri gördüklerinde 153 zabıta hattını arayarak bilgi vermeleri halinde gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

 


Editör: TE Bilişim