Mobil Beyan ile mükelleflerin beyanlarının taşınmazın bulunduğu yerde sıhhatli bir şekilde tahakkuk ve tahsilat yapılıyor.
 
6111 sayılı yasa kapsamında bir çok işyerine mobil beyan uygulaması gerçekleştiren Niğde Belediyesi, görevli memuruna belediye tarafından tahsis edilen olan laptop PC aracılığı ile kurumun merkez hizmet binasındaki veritabanı ile eşzamanlı bir yapılandırma sonucu, mükellefin tüm girdileri ve çıktıları ekranda anlık olarak görülüyor.
 
Mobil Beyan projesi, diğer belediyeler açısından da örnek ve öncü bir uygulama gerçekleştiren Niğde Belediyesi tahakkukları ve dolayısıyla tahsilatların daha verimli bir yapıya kavuşturdu.
 
Şu an sadece ticari müesseselere uygulanan yapı, önümüzde ki günlerde de mesken v.b. yapılara da uygulanacak. Mobil Beyan sistemi ile emlak, tabela vergisi, imar v.b. her türlü borç ceza ve harçlarda belediyeye ödenebilecek paralarda kolaylık sağlanıyor.
 
Niğde Belediyesinin uygulamasından memnun olan iş yeri sahipleri; “Niğde Belediye Başkanlığına bu uygulama için teşekkür ediyoruz. Vaktimiz olmadığından beyan başvurumuzu işyerimizden yapma imkanı sağlanmıştır. 6111 sayılı yasanın süresi dolmadan beyan verdik. Bu uygulamanın 6111 sayılı yasadan faydalanma süresi dolduktan sonrada devam edeceğini öğrendik. Mobil beyan uygulaması için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Niğde Belediyesinde il olan bu uygulama ile belediye teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini ve bu takibi de bizlere hizmet olarak sunduğunu görüyoruz. Belediyeye gitmeden beyan (çtv, tabela) vermemiz güzel bir uygulama” şeklinde konuştular.
 

Editör: TE Bilişim