Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde’de Kurban Bayramı öncesinde yapılan hazırlıklara ilişkin değerlendirmede bulundu.



Niğde Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararları doğrultusunda Belediyenin üzerine düşen tüm görevleri titizlikle yerine getireceğini vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, vatandaşların kurbanlarını kesebilecekleri alanların belirlendiğini söyledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan hem kendi sağlıkları, hem de çevre temizliği için vatandaşlardan bu alanların dışındaki kamuya açık yerlerde kurban kesmemelerini istedi.

Kurban Hizmetleri Komisyonunun Hıdırlık mevkiinde yeni yapılan Belediye Mezbahanesi, Pazartesi Pazarı yanındaki Eski Köy Garajı, Yeni Niğde Evleri yanında bulunan Cuma Pazarı, Yeşilburç Yolu üzerinde bulunan Kapalı Pazar Yeri, Özbelde mevkii spor tesisleri önü, Eski Zahire pazarı Hafife Camii Yanı, Tarım Açık Cezaevi Mezbahanesi kesim noktaları olarak belirlediğini açıklayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan “Umuma açık yerlerde, parklarda ve caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda kurban kesimi yapılmayacaktır. Kesim alanlarının dışında kesim yapılmaması noktasında zabıta ekiplerimiz bayram süresince denetim yapacaklar” dedi.

Niğde Belediyesi olarak kesim alanlarında temizlikle ilgili olarak her türlü önlemi aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Akdoğan; “Kurban kesimi sonrası atıkların toplanması ile ilgili ve kesim yapılacak alanların temizliği ile ilgili tedbirlerin alınması konusunda belediyemiz üzerine düşen vazifeyi yapacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim