Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıldönümü, Niğde’de renkli etkinliklerle kutlandı. Bando Takımının eşliğinde gerçekleştirilen Fener Alayı yürüyüşünün ardından Niğde Belediyesi’nin organize ettiği konserde Hatay Akademi Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Niğdelileri coşturdu.

Niğde Belediyesi’nce düzenlenen konser etkinliği, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Soğuk havaya rağmen alanı dolduran binlerce vatandaş, Niğde’de ilk kez konser veren Hatay Akademi Orkestrasının eserleriyle, Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na bağış İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na bağış

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, tamamı müzik öğretmenlerinden oluşan Hatay Akademi Orkestrası’nın verdiği konser öncesinde, coşkulu kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyeti, daha yukarılara taşıyarak gelecek nesillere emanet edeceklerini belirten Başkan Özdemir, “Biz Cumhuriyetin bugün 99. yılını kutluyoruz ama nasip olacak 1000. Yılı da kutlanacak, ilelebet Cumhuriyet var olacak. Oda yeni nesiller sayesinde olacak, sizler sayesinde olacak” dedi.

“Vatanını en çok seven, işini en iyi yapan” sözünden hareketle çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Özdemir, “Lafta, sözde değil icraatta vatansever olacağız. Bu cumhuriyetimizi çok daha iyi noktalara bizden sonraki nesilleri Allah’ın izniyle getireceğiz” diye konuştu.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinliği, havai fişek gösterileri ile son buldu.

Editör: TE Bilişim