Hollanda hükümetinden, 700 bin avroluk proje yenileme desteği alan Niğde Belediyesi, atık su arıtma tesisinde enerji tasarrufu sağlayacak.
 
Bedeli hibe projenin uygulama çalışmalarının başlaması dolayısıyla Grontmij firması Teknik Proje Müdürü Jan Halter, Proje Müdürü D. H. Bakker ve Çevre Mühendisi Ateş Yavaşbay Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdiler.  
 
           Yapılan görüşmeler sonucu atık su arıtma tesisinin mevcut enerji tüketiminin pozitif anlamda değiştirilebileceğinin anlaşılması üzerine Grontmij firması iki alternatif hazırladı. Hazırlanan alternatiflerin uygulanılabilir olduğu kararına varan firma ve Niğde Belediyesi yetkilileri ikinci alternatif olan mevcut havalandırma ekipmanını revize ederek bütün tesisin elektrik sisteminin yenilemesine karar verdi.
 
Grontmij firması Proje Müdürü D. H. Bakker; “Niğde Belediyesi ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Daha önceki gelişimizde atık su arıtma tesisini detaylı bir şekilde inceledik. Arıtma tesisinin bütün sorunlarını biliyoruz. Yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde hazırladık. Hazırladığımız çalışma raporunda enerjiden daha fazla tasarruf edeceğimiz bir alternatif sunduk. Elektrik sisteminin eski olmasından dolayı bu sistemin yenilenmesi çalışmalarını yapacağız. Bu çalışma sonunda uzaktan izleme sistemi ile atık su arıtma tesisi uzaktan kontrol edilebilecek duruma gelecek. Mevcut havalandırma ekipmanını revize ederek bütün tesisin elektrik sistemini yenileyeceğiz. Bu proje örnek gösterilecek” dedi.
 
Atık su arıtma tesisinde yapılacak çalışmalar son durumu hakkında bilgi alan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak önem verdiğimiz bir proje. Bu proje kapsamında Grontmij firması Teknik Proje Müdürü Jan Halter, Proje Müdürü D. H. Bakker ve Çevre Mühendisi Ateş Yavaşbay’a teşekkür ediyorum. Diğer yandan yapılan çalışma sonucu daha fazla enerji tasarrufu sağlayacak alternatifin ortaya çıkması bizleri memnun etmiştir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim