Niğde Cadde ve sokaklarının 360 derece panoramik görüntüleri,  son teknolojik donanıma sahip lidar araçla çekim yapılarak haritalandırılıyor.

AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı

"Şehrimizi akıllı teknolojilerin kullanıldığı bir şehir yapmaya kararlıyız" diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; "Şehrimizde haritalandırma işleri artık son teknoloji kullanılarak yapılacak. Niğde sokakları Kent Rehberinde vatandaşlarımız tarafından izlenebilecek.

Belediye sınırları içerisinde yer alan cadde ve sokaklarımız 360 derece panoramik görüntülerinin çekimi yapılarak Kent rehberine entegre edilecek. Belediyemiz internet sitesinden erişilebilecek olan bu görüntüler yüksek teknoloji ve radarlı olarak çekilerek altyapı ve üstyapı çalışmalarında altlık olarak kullanılacak. Böylece yapmış olduğumuz çalışmaların hizmet kalitesi ve hızı artacak. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

Selim GÖKEL'in Notu: Niğde Belediyesi şehrin akıllı teknolojilerin kullanıldığı bir şehir yapma hedefi var. Güzel... Lakin bunu yapacak firmalar teknoloji ile ne kadar ilişkili olduğunda şüpheye düştük. İşi yapan firmanın aracının üzerinde  www.mobilemapping.com.tr yazıyor. İlgili siteye girdik ama site yok. Hollanda uzantılı bu tarz işler yapan bir siteye yönlendiriliyor.  Çok küçük, basit  işletmelerin  bile internet sitesinin olduğu ülkemizde teknoloji, bilişim konusunda iş yapan teknoloji işletmesinin aracın üzerinde adres yazmasına rağmen faal bir türkçe internet sitesinin olmaması da ilginç geldi.

Editör: TE Bilişim