Niğde Belediyesi ilaçlama ekiplerince yaklaşan yaz mevsimi öncesi, sineklerin larva döneminde ilaçlama çalışması yapan Belediye, sineklerin üremelerine elverişli ortamlar olan; durgun sular, çöp toplama merkezleri, kanalizasyon bitiş noktaları gibi yerler ilaçlanıyor.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı

İlaçlama çalışmaları kapsamında 08:00 ile 24:00 saatleri arasında bütün mahalleler ilaçlanıyor. 3 adet araç üzeri ULV cihazı, 3 Adet sırt atomizörü, 1 adet holder cihazı ile Sağlık Bakanlığınca etken madde ve ruhsatları onaylanmış halk sağlığı grubu ilaçlar kullanılıyor. Niğde Belediyesi mahallelerde sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarının yanı sıra bakımı belediyeye ait olan ağaçlarında ilaçlamasını yapıyor.

Belediye yetkililerince yapılan açıklamada; "Günümüzde çevre ve halk sağlığını ilgilendiren alanlarda kullanılan ilaçlar belirlenen standartlardaki çevre sağlığına uygun araçlar ile yapılıyor. Eskiden olduğu gibi araç arkasında oluşturulan duman bulutu ile ilaçlama usulü kaldırılmıştır. Artık günümüzde kabul edilen uygulama şekli haşerelere karşı daha etkili ancak halk sağlığını etkilemeyen ilaçların makinelerle salımı yoluyla yapılmaktadır. ULV cihazı ile gerçekleştirilen bu yöntem yani duman çıkarmayan ancak püskürtme yoluyla çevreye salınan ilaçlar ise hem çevre hem de insan sağlığı açısından zararsızdır, bu nedenle belediye olarak bu sistemi uygulamaktayız."

Editör: TE Bilişim