Niğde Belediye Başkanlığı bünyesinde oluşturduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

 

Niğde Belediye Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kapsamında Niğde merkezde ikamet eden fakir ve ihtiyaç sahibi aileler belirlenerek ihtiyaçları karşılanıyor. Sosyal güvencesi olmayan, mağduriyetlerini dile getiren ihtiyaç sahibi vatandaşlar durumları ilgili birimlerce teyit edilerek gerekli yardımlar Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapılıyor.

 

Bu uygulamayı 2009 yılından bu güne kadar  sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Akdoğan, ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesini sağlayarak kayıtlarının alındığını ve bundan sonraki süreçte neler yapılması gerekiyorsa o şekilde göre hareket etmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Hakkı olanın ve benimde ihtiyacım var diyenin elinden tutmak bizim görevimiz

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Norm kadro çerçevesinde İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu yeni düzenleme ile Niğde Belediyesine üç ayrı müdürlük kurma hakkı ve yetkisi verildi. Biz de Belediye Meclisinden bu yetkiyi alarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü adı altında üç tane müdürlük kurduk. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz sadece Ramazan ayına münhasır hizmet vermeyecek. Ramazan ayı, bereket ayı, mağfiret ayı, hayırların çoğaldığı, günah işlenmesinin azaldığı sevapların kat ve kat fazla olarak insanların hanesine yazıldığı bir ay olması nedeni ile Ramazan Ayında hayır hizmetleri daha fazla oluyor. Bu durum Niğde'de değil Türkiye genelinde bu şekilde. İslam Aleminde bu durum bu şekilde" dedi.

 

Niğde'de hiç kimsenin aç, açık olmasını istemeyiz

 

Belediye Başkanlığı olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak Peygamber Efendimizin sözünde de değindiği gibi 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' ve Hz. Ömer Efendimizin de 'Kenar-ı Diclede bir kurt kapsa koyunu, Gelir de adl-i ilâhi Ömer'den sorar onu' sözlerini de inancımız gereği ilke edinerek hemşerilerimizin, her zaman yanında olmaya özen gösteriyoruz. Niğde'de hiç kimsenin aç, açık olmasını istemeyiz. Gönlümüz buna razı olmaz. Niğde Belediyesi olarak bu noktadan hareketle kurmuş olduğumuz müdürlük bünyesinde Niğde'mizde ne kadar fakirimiz var, ne kadar ihtiyaç sahibimiz var bunların tespitini yapmak ve bu vatandaşlarımıza başta Niğde Belediyemiz olmak üzere Belediye Hayır Kapısından ulaşabildiğimiz kadar vatandaşımıza ulaşarak gerek ev ihtiyaçlarını gerek gıda ihtiyaçlarını, gerek kıyafet ihtiyaçlarını karşılama gayreti içerisindeyiz. Bu nokta da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortak çalışarak Niğde'mizde ihtiyaç sahibi insanların yeşil kartlı birinci ikinci üçüncü grupların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında kayıtlı olduğunu biliyoruz. Bize gelen müracaatları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfındaki kayıtlarla karşılaştırarak analiz ediyoruz. Hakkı olana ve benimde ihtiyacım var diyenin de elinden tutmak bizim görevimiz diye düşünüyorum. Bu çalışmalarımız  her yıl 12 ay devam edecek" şeklinde konuştu.

 

Her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde daha önce açtığımız Çorba Pınarımız var. Aşevimiz var. Hayır Kapımız var. Buralarda 12 ay boyunca insanımıza gıda yardımında, giysi yardımında bulunuyoruz. Bu hizmetleri bir müdürlük bünyesinde bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Eskiden bu hizmetleri bir yapıyorsak şimdi iki yapacağız üç yapacağız. Daha sistemli yapacağız ve Niğde'mizin hangi köşesinde kimin neye ihtiyacı var bunun tespiti bizim elimizde olacak. Elde ettiğimiz imkanları vatandaşlarımıza sunmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.


Editör: TE Bilişim