Niğde Belediyesi havaların soğuması ve kışın etkisini hissettirmesiyle sokak hayvanları için önlemler almaya başladı. Yıl boyunca sokak hayvanlarının tedavisini yapan Niğde Belediyesi soğuk kış aylarında mama ve su temininde de bulunuyor.

Niğde Belediyesi soğuk kış şartlarında yiyecek ve susuzluk sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Kış aylarının gelmesi, hava sıcaklığının düşmesi ve yağışların artması nedeniyle sokak hayvanlarının imdadına Niğde Belediyesi yetişiyor.

 Bilindiği gibi kışın yiyecek ve su bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanları için Niğde Belediyesi tarafından belirli noktalara beslenme odakları yerleştirilmişti. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler beslenme odaklarına bu yılda mamalar ve su yerleştirmeye başladı. Niğde Belediyesi ekipleri beslenme odaklarına günlük 200 sokak hayvanının doyabileceği kadar mama ve su temini yapıyor.

Ayrıca Niğde Belediyesi, sokak hayvanlarını zorlu kış gününde yalnız bırakmayarak vatandaşları da bu konuda yardımcı olması hususunda uyardı.

BESLENME ODAKLARININ YERLERİ
Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından oluşturulan beslenme odaklarının; Niğde Evleri eski çöplük yolu, Sevki Evleri civarı, Savcılık Lojmanları karşısı, Yeşilburç Yolu üzeri Murat Evler civarı, Hande Sitesi önü, Vadikent civarı, Kayardı Mevkii, Zemerdi Mevkii, Arıtma Tesisi civarı ve Kayardı Ömerler Çayırı civarında oluşturulduğu bildirildi.
 

 
 
Editör: TE Bilişim