Niğde Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını yaptı. Denetim Komisyonu seçiminin yapıldığı Belediye Meclisi Toplantısı'nda Eski Sanayi Sitesi'nin taşınması ve yerine park ve kültür sitesi yapılması hususu komisyona sevk edildi. Şehir imar planıyla ilgili İmar Komisyonu'nda görüşülen 10 konuda karara bağlandı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen 2016 yılı ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündemle ilgili 16 madde karara bağlandı. Belediye Meclisi'nin ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı'na başkanlık yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "2016 yılı Niğde'mize ve ülkemize hayırlar getirsin" dedi.

 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

 

Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Niğde Belediye Meclisi'nin Denetim Komisyonu üyeliklerinin seçimi yapıldı. Gizli oylamayla yapılan seçimde AK Partili Belediye Meclis üyeleri Öznur Akbulut, Yakup Yerlikaya ve Orhan Özbek ile MHP'li Belediye Meclis üyesi Murat Soyak Denetim Komisyonu üyeliklerine seçildi.

 

ESKİ SANAYİ SİTESİ TAŞINIYOR

 

Niğde Belediye Meclisi'nde Eski Sanayi Sitesi'nin taşınması, yerine park ve kültür sitesi yapılmasıyla ilgili gündem maddesi de görüşüldü. Konu, incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi. Sarıköprü Mevkii'ndeki bazı parsellerin kamulaştırılması hususu da İmar Komisyonu'na havale edildi.

 

İMARLA İLGİLİ 10 MADDE KARARA BAĞLANDI

 

Niğde Belediye Meclisi'nin 2016 yılına ait ilk toplantısında Şehir İmar Planı'yla ilgili İmar Komisyonu'ndan gelen raporlarla 10 konu görüşülüp karara bağlandı. Bazı tadilat, talep ve tekliflerle ilgili kararlar ise İmar Komisyonu'na havale edildi.

Belediye Meclisi'nin 1 aylık tatilinin temmuz ayında yapılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, 2016 yılı içinde çalıştırılacak geçici işçilerin vizeleri ve belediye hizmetlerinde sözleşmeli çalıştırılacak personelin çalışma süreleri ve ücretleriyle ilgili madde de karara bağlandı.

Belediye Meclisi Toplantısı'nda 2016 yılına ait rüsum ve harç tarifelerinin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili maddede incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

 

http://www.borhaber.net/guncel/nigde-belediyesi-nin-2016-yilli-ilk-toplantisi-h19012.html

Posted by Bor Haber on 7 Ocak 2016 Perşembe
Editör: TE Bilişim