Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına gece gündüz  devam ediyor.
 
Sineklerin larva döneminde ilaçlama çalışmasını başlatan Belediye, bugüne kadar 170 bin litre larvasit, 800 bin litre sinek ilacı kullanıldı. İlaçlama çalışmaları kapsamında 08:00 ile 24:00 saatleri arasında bütün mahalleler de ilaçlama çalışması yapılıyor.
 
Sinekle mücadele çalışmalarında, 2 adet araç üzeri ULV cihazı, 3 adet sırt atomizörü, 1 adet holder cihazı ile Sağlık Bakanlığınca etken madde ve ruhsatları onaylanmış halk sağlığı grubu ilaçlar kullanılıyor.
 
Belediye yetkililerince yapılan açıklamada; “Günümüzde çevre ve halk sağlığını ilgilendiren alanlarda kullanılan ilaçlar belirlenen standartlardaki çevre sağlığına uygun araçlar ile yapılıyor. Eskiden olduğu gibi araç arkasında oluşturulan duman bulutu ile ilaçlama usulü kaldırılmıştır. Artık günümüzde kabul edilen uygulama şekli sineklere karşı daha etkili ancak halk sağlığını etkilemeyen ilaçların makinelerle salımı yoluyla yapılmaktadır.”
 
Ayrıca çöp konteynırları, çöplük alanı, logarlar, dere yatakları kanal boyu da düzenli aralıklarla ilaçlaması yapılıyor. Diğer yandan sinek tuzağı da belirlenen bölgelere asılarak sineklerle her alanda mücadele edilmesi sağlanıyor.
 

Editör: TE Bilişim