Bayburt Gazeteciler Cemiyetinin kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla Bayburt’da  düzenlenen toplantıya, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin ‘de katıldı.
Bayburt Gazeteciler Cemiyetinin kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla Bayburt’da  düzenlenen toplantıya Bayburt Vali Vekili Mehmet Ali Akyüz, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin ,  kurum müdürleri ve çeşitli illerin gazeteciler cemiyeti başkanları katıldı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay toplantıda, Gazeteciler Federasyonu'nun Anadolu'ya açıldığını ve il il dolaştığını belirterek, "Biz de elimizden geldiği kadar destek oluyor, Basın İlan Kurumu olarak biz de il il, hatta ilçeleri de dolaşıyoruz. Cemiyetlerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızla, gazete sahipleriyle toplantılar yapıyoruz. Dertlerini dinliyoruz, önerilerini alıyoruz. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çözümsüz hiçbir sorunun olmadığını yerinde görüyoruz. Bu açıdan da faydalı temaslar oluyor" dedi.

Hiçbir yerin Ankara'dan gözükmediğini ifade eden Atalay, "Ankara'nın Sincan'ı bile Ankara'dan gözükmüyor. Hiçbir yer İstanbul'dan gözükmüyor. Bunu biliyoruz. Ben Bayburt'un ilçelerinin de Bayburt merkezinden görüldüğünü zannetmiyorum. Köylerine gidip, insanlarına omuz vermek lazım. Onların da desteğini almak lazım. Böyle olunca da akan sular durur ve bütün problemler çözülür" diye konuştu.

-"BAYRAM GAZETESİNDE SONA GELİNDİ"-

Bayram Gazetesinde sona doğru yaklaşıldığını da belirten Atalay, şunları söyledi:
"Bu Ramazan Bayramı'na yetiştirmek istiyoruz. Artık gazeteler çıkmayacak, gazeteciler istirahat edecek, bayram edecek. Bayram Gazetesi çıkmaya başlayacak. Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı ile görüşüyoruz. Sona doğru geldik. Cemiyetlerimiz de Bayram Gazetesi çıkarmaya hazır olsunlar. Bir diğer gelişme ise KOSGEB Başkanımızla bir toplantı yaptık. KOSGEB'den diğer sektörlerin yararlandığı gibi basın sektörünün de yararlanmasını arzu ettik. Çalışma yapıyorlar. Bu çalışmalar bittikten sonra sizlerle bir araya getireceğiz. Ben inanıyorum ki, matbaa alımından tutunuz, çok şey yenilenecek. Anadolu'muzun bir çok ilinde yeni matbaalar var ama hala çok eski matbaaları kullanan gazeteciler de var. Onları bu sıkıntılardan kurtaracak bazı çalışmalar olacak."

TGF Genel Başkanı Sertel de Bayburt'ta, ülkenin dört bir tarafından gelen cemiyet başkanları ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bayburt ilk medeniyetler şehri. İlk kez geldiğim Bayburt'ta, doğrusunu söylemek gerekirse etkilenmemek mümkün değil. Toprağının büyük alanında binlerce yıl yaşanmış medeniyetler geçiyor. Kalesinden, çarşı içerisindeki dokusal yapısından çevresel güzelliklerine kadar Bayburt önemli bir kentimizdir. Bayburt Üniversitesi Bayburt halkıyla, Bayburt halkı da üniversiteyle kucaklaşırsa bu kentin çok daha hızlı kalkınacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

Bayburt halkının mevcut iktidara bir milletvekili ile tam destek verdiğini kaydeden Sertel, "İktidar nimetlerinden Bayburt halkı yararlanmalıdır. Bayburt'un aslında iki milletvekili vardır, Başbakan kendisini Bayburt'un ikinci milletvekili olarak duyurmuştur" ifadesinde bulundu.


Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yıldız da Bayburt'un Türkiye'nin en küçük ili olduğunu anımsatarak, "Böyle küçük bir ilde, kuruluşumuzun 20. yıldönümünde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara plaketleri verildi 
 
Editör: TE Bilişim