Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Adliyesinde bulunan 3 mahkemenin Niğde İl Özel İdaresi binasında kendilerine tahsis edilen yerde hizmet vereceğini söyledi. 


Gerekli tadilatı tamamlayarak modern bir Niğde Adliyesi Ek Binası oluşturduklarını ifade eden Tekne, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yapılacak yetkilenmeyle İş Mahkemesi kurma talebimiz var. İş mahkemesi kurulduğunda da iş mahkemesini de ek binaya taşıyacağız” dedi.


Başsavcı Tekne: “Sayın valimizin değerli katkılarıyla, il özel idaresinin adliye yanındaki binasının ikinci katı bize tahsis edildi. İçerisinde gerekli tadilatları ve çalışmaları tamamladık. Yeni bir duruşma salonu yaptık. Duruşma salonunu yaptıktan sonra adliyemizde hizmet vermekte olan aile mahkememizi sulh mahkememizi ve kadastro mahkememizi oraya taşıdık. Geçici olarak adalet komisyonu kalemimizi taşıdık. Geçici olmasının sebebi nasipse önümüzdeki ay Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yapılacak yetkilenmeyle İş Mahkemesi kurma talebimiz var. İş mahkemesi kurulduğunda da iş mahkemesini taşıyacağız. Adliyemiz çok güzel oldu. Sıfır mobilya yapıldı. Hakim savcı ve adli hizmet alacak vatandaşlarımız rahatlıkla hareket edebileceği yaşam alanları oluşturduk. Niğdemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konu ile ilgili önceki haberimiz için aşağıdaki manşete Tıklayın






Editör: TE Bilişim