Niğde Baro Başkanı Avukat Hüseyin Demirbilek, yılan hikayesine dönüşen Niğde Adliye Sarayı'nın yapımı ile ilgili son durumu basınla paylaştı.



Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek konu ilgili yaptığı basın açıklamasında Niğde Adliye Sarayının son durumuna açıklık getirdi. Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek ; Vatandaşlarımızın adliye hizmetlerini çok daha iyi almaları için vazgeçilmez öneme sahip olan yeni adliye sarayı ile ilgili sona doğru yaklaştığımızı düşünüyoruz.

 

Son olarak Adalet Bakanlığı İnşaat Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Niğde Adliye Sarayı mimari projesi uygunluk onayı için Adalet BakanlığıTeknik Daire Başkanlığına gönderildi.

 

Niğde Barosu olarak konuyu başından beri takip ediyoruz. Gerek Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Hayreddin AKÇIL gerekse Milletvekillerimizle sürekli görüş alışverişi içindeyiz. Niğde Barosu olarak Adalet Bakanlığının ilgili birimleriyle görüşüyoruz. Milletvekillerimiz sürecin hızlanması için çalışıyorlar. Sayın Valimizin de konuyla ilgili yoğun bir ilgisi var. Adliye Sarayı olarak öngörülen 10.000 metrekarelik arsaya Özel İdareye ait arsadan 3 bin metrekare daha yer eklendiğini biliyoruz.

 

Dolayısıyla umuyoruz ki proje onayı kısa bir zaman içinde onaylanır ve bu sene içinde yeni Adliye Sarayının temeli atarız.

 

Adliye Sarayının yeri ile ilgili herhangi bir değişiklik ya da yeni yer arayışı da söz konusu değil. Niğde Adliye Sarayı eski terminal olarak bilinen ve Adalet Bakanlığına tahsisi yapılan yerde yapılacak."dedi.



Editör: TE Bilişim