Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünce Hayvancılık işkolunda gerekli bakımı ve besiciliği yapılarak Kurban Bayramı münasebetiyle Niğde piyasasında satışa sunulacak olan kurbanlık hayvanların satışıyla ilgili açıklama yapıldı.



Büyükbaş kurbanlık satışı ve kesiminin Kurum personeli haricinde yapılmayacağı belirtilen açıklamada küçükbaş kurbanlık satışının ise tüm halkımıza açık olduğunun altı çizildi.



Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünce Hayvancılık işkolunda küçükbaş hayvan canlı kilogram satış fiyatı 11,50 TL olarak belirlenirken fiyatlar üzerinden satış yapılacağı ve Kurumdan satışı yapılan kurbanlıklardan kesim ücreti alınmayacağı vurgulandı.


Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünce Hayvancılık işkoluna dışarıdan kesim için getirilen kurbanlık küçükbaş hayvan kesim ücreti ise 30,00 TL olarak belirlendi.


Kuruma dışarıdan getirilen büyükbaş kurbanlıkların ise kesimhanedeki büyükbaş hayvan kesimi ve kesim sonrası hizmetlerinin yürütüldüğü monoray hattının arızalı olması nedeniyle gerekli onarım ve tamir çalışmaları yapılacağından, kurbanlık büyükbaş hayvan kesimi ise bu bayramda yapılma
yacak. 



Editör: TE Bilişim