Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 80. yılı kutlamaları kapsamında büyük bir organizasyon düzenleyen Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, Niğdeli iş adamları, hayırseverler ve kurum amirlerine Niğde’ye katkılarından dolayı plaket verdi.

 
YOĞUN KATILIM OLDU
 
 Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da başlayan programa Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve NGYC’nin davetlisi olarak Niğde’de bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim kurulu üyeleri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onur kurulu üyeleri Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin Özer, Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Mehmet Işık, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili İsrafil Avcı katıldı.
 
GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ
 
 
Programın açılış konuşmasını yapan, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı  Şerife Türkeş Kanaatbilen,“Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak bu özel günde  ‘Marifet İltifata tabidir’ sözünden yola çıkarak.  2013 yılında Niğde’mize katkı sağlamış ilimizin yöneticilerine, sanayici ve işadamlarına, hayırseverlerine  ve üniversitemize bir plaket ile teşekkür etmek istedik.Bundan böyle her 5 Şubat’ta geleneksel hale getirmek istediğimiz bu programda seneye buluşmak üzere. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
 
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise  “Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü Niğde’ye gelişi ile ilgili çok anlamlı bir tören yapıldı. Açılışını yaptığımız Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’ne destek veren Niğde Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NİĞDE’DE ÇOK KIYMETLİ
BİR İNSAN SERMAYESİ VAR
 
 
Vali Necmettin Kılıç ise yaptığı konuşmasında, “Niğde'nin çok zenginliği var. Elimizde fırsatlar var ve bu fırsatlar en iyi şekilde değerlendirilerek Niğde'mizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Niğde'nin zenginliklerinden en önemlisi insan unsurudur. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki Türkiye'nin hemen her tarafından görev yapmış, dünyanın bir çok yerini gezmiş birisi olarak Niğde’de çok kıymetli bir insan sermayesi var. Çok canlı bir sivil toplum var. Merkez nüfusunun 120 bin olmasına rağmen fevkalade bir medya kadrosu var ve çok sayıda isimsiz kahraman var. Bulunduğu topraklara faydalı olmaya çalışan ekipler var. Marifet iltifata tabidir. Eğer Niğde'nin yardımlarına birlikte koşarken bu isimsiz kahramanlara, fedakarca hiçbir beklentide olmadan her şeye rağmen çalışan yılda bir sefer de olsa teşekkür etmek lazım. Bu insanlara bizim bir vefa örneği göstermemiz gerekiyor. Niğde’ye gönül veren alın teri göz nuru döken insanlara bu vefa borcunu ödemek gerekiyor. Böyle bir çalışmanın Niğde için anlamlı olan 5 Şubat Günü’nde düzenlenmesi çok iyi oldu” diye  konuştu.
 
 
NİĞDE’YE EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET
 
            Konuşmaların ardından  plaket törenine geçildi. İlk olarak ilimize sağladığı katkıdan dolayı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’a, Üniversite Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi  ve Üniversiteye verdiği  katkılardan dolayı Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk adına hazırlanan plaketi Doğuş Holding Koordinatörü Hasan İkizoğlu alırken, Niğde Üniversitesi’nin gelişmesi, ülke çapında tanıtılması ve eğitim öğretim seviyesinin yükseltilmesi ile Üniversite-Sanayii işbirliğine sağladığı katkıdan dolayı  Rektör Prof. Dr.Adnan Görür’e, İl Özel İdaresi’nin kasaba ve köylere götürdüğü hizmetlerde kurum olarak gösterdiği performans için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’e, İlimizin tarımsal kalkınması ve alternatif ürünlerin üreticiye sunulması konusunda yaptığı  hizmetlerden dolayı Tarım İl Müdürü Murat Türkmen’e, İlimizin tanıtılması, tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkartılması konusunda yaptığınız başarılı çalışmalar dolayısıyla İl Kültür Müdürü Mehmet Öncel Koç’a, Dünyanın en büyük pencere üreten fabrikası olması sebebiyle Ömür-Pen Sahibi Lütfi Ede’ye, Vergi mükellefleriyle kurduğu olumlu diyalog ve vergi bilincinin geliştirilmesine sağladığı katkılar sebebiyle Defterdar Cabir Döner’e,tekstil sektörünün gelişmesine ve Niğde’nin işsizlik sorununa sağladığı istihdamdan dolayı  Işıl Tekstil’e tekstil sektörünün gelişmesine ve Niğde’nin işsizlik sorununa sağladığı istihdamdan dolayı Çetinkaya Tekstil Sahibi Ahmet Çetinkaya’ya, İlimizin sanayileşmesine, sosyal ve kültürel yönden gelişmesine, önemli hizmet alanlarının halkımıza sunulmasına katkı veren Kendirli Grup ve Calmio’ya, ilimize temiz ve düzenli hizmetinden dolayı Grand Otel adına Fatih Bulut’a, İlimiz ve Üniversiteye sağladığı  katkıdan dolayı İbrahim Çetintürk’e, İlimiz sanayicilerine hazırladığı ortam ve enerji konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı  OSB Başkanı Mustafa Altunbaş’a, ürettiği Niğde Gazozu ile ilimizi  tanıttığı  için Asım Abay’a, Otistik ve engelli çocuklar için müzik ve sanatı birleştirerek verdiğiniz başarılı hizmetten dolayı Humay Sanatevi’nden Emilya Ünsal’a, Üniversite-Sanayii işbirliğine katkı sağlayan hidrojen ve yakıt pili teknolojileri konusundaki başarılı çalışmaları nedeinyle Doç.Dr. Yüksel Kaplan’a, Üniversiteyi  spor müsabakalarında yurt içinde ve yurt dışında  en iyi şekilde temsil ederek  elde ettiğiniz başarılardan dolayı Emrah Kuş ve Nebi Uzun’a, Niğde’ nin basınında  40 yıl hizmet  vererek ,  ilimizin gelişmesine  sağladığınız onurlu çalışmalardan dolayı Gazeteci Yazar Ahmet Öncü’ye, Yöre halkının duygularını ve düşüncelerini, hayat tarzını sade bir dille terennüm ederek mısralara ustalıkla döken Şair, Fikret Dikmen  ve Hüseyin Kirişçi’ye ve engelli vatandaşların sorunlarını her platformda dile getirerek çözüm arama konusunda göstermiş olduğu başarılı çalışmalardan dolayı Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkani Songül Çalışkan’a plaket verildi.
Niğde Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim görevlisi Alpay Ünsal, Türk Sanat Müziği Sanatçıları Yaşar Yüksel ile Burcu Demir, Türk Halk Müziği Sanatçısı Oktay Sarıteke geceye renk katarak konuklara unutulmaz anlar yaşattılar.


Editör: TE Bilişim