Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı İdris Yavuz yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında Türk Bayrağına yapılan saldırıyı kınadı.

 

İdris Yavuz konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında ; Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki Türk bayrağının indirilmesini şiddetle kınıyoruz ve Türk Bayrağı’nın gönlerden indirilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ediyoruz.  Çünkü “Bayrak, Türk milletinin egemenliğinin ispatı, milletimizin namusu, onuru ve şerefidir.”

 

Özellikle bu menfur girişimin gayesi Türk Ordusunu aciz duruma düşürmek, yada tahrik etmek, kargaşa çıkarmak suretiyle, sabrını taşırmak için ellerinden gelen her türlü çirkinliklerini yapmaya devam etmektedirler.

 

 Türkiye Cumhuriyetinin al bayrağı altında Türk'ü, Kürdü, Alevisi, Laz'ıyla huzur içerisinde yaşamalarına engel olmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır..

 

Eğer bu eli kanlı terör örgütünün militanlarına ve onun siyasi uzantılarına, bu kadar taviz verirseniz onlar da bugün Türkiye Cumhuriyeti devletini yok saymak için ellerinden gelen her türlü hainliği yapmaktan çekinmeyecekler.

 

 Uğruna, can verdiğimiz, kan döktüğümüz bayrağımız, vatanımız, ezanımıza yönelik saldırıları bu millet asla af etmez. Bu konuda hiç kimse ama hiç kimse bizim sabrımızı test etmeğe kalkmasın."dedi. 

Editör: TE Bilişim