Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (NGYC) bayramlaşma programında bir araya geldi. NGYC Başkanı İdris Yavuz, Başkan Vekili Şerife Türkeş Kanaatbilen,  Başkan Yardımcısı Ahmet Öncü, Genel Sekreter, Necmi Pişkin ve üyelerin katılımıyla cemiyet binasında düzenlenen programda, bayram sevinci yaşandı.

 

Bayramların insanları yakınlaştırdığını, birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli unsurlar olduğunu belirten NGYC Başkanı İdris Yavuz, iyi dilek ve temennilerde bulunarak tüm İslam aleminin bayramını kutlarken, çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

 

3 FEDERASYON VE 1 VAKFA ÜYE OLDUK               

 

NGYC olarak başlangıçtan bugüne kadar birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini ifade eden Yavuz; “ Niğde’de ilkler olarak bazı hizmetlere imza attık. 5 Şubat Atatürk’ün Niğde’ye gelişi dolayısıyla düzenlenen programda ekonomiye hizmet veren isimleri seçerek Niğde’nin En’lerine plaket verdik. Plaket töreni programımıza Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu ve civar illerin Cemiyet Başkanları katıldılar. Aynı zamanda Dünya Gazeteciler Federasyonu toplantısı da ilimizde yapıldı ve toplantıda biz NGYC olarak federasyona üye olduk. Bunun yanında NGYC, Türkiye Gazeteciler Vakfı Üst Kurul Üyeliği, Türkiye Spor Yazarları Federasyonu ve Dünya Kadınlar Federasyonu Üyeliğini de gerçekleştirdi. Öte yandan NGYC’ni  sizlerden aldığımız güçle Abhazya’da temsil ettik. Abhazya Başbakanı, İçişleri ve Dışişleri Bakanı’nın davetlisi olarak katıldığımız programda bütün güzellikleri yakından görme tanıma fırsatı bulduk. Burada aynı zamanda 45. Başkanlar Konseyi’nin Elazığ’da yapılması kararı alındı. Bunu sonucunda Elazığ’da 3 günlük bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen faaliyette Elazığ, bütün güzelliklerini, tarihini, kültürel değerlerini yakından tanıtma fırsatı buldu” dedi.

 

NİĞDE BELGESELİ ÖNEMLİ

 

 Açıklamasında 46. Başkanlar Konseyi’nin Diyarbakır’da yapılmasının gündeme geldiğini belirten Başkan İdris Yavuz; “Önümüzdeki ay Diyarbakır’da bir toplantı yapılması planlanıyor. Birçok ilin görsel basını bu programlar esnasında sürekli paket ve naklen yayın yaparken, neden Niğde’miz de olmasın diye düşünmemek elde değil. Birlik ve beraberliğimiz sağlanırsa yapamayacağımız hiçbir şey yok” diye konuştu.

 

Niğde’nin belgeselinin çekilmesi konusunda önemli bir teklif bulunduğunu da belirten Başkan Yavuz, “ Ancak bu teklif kabul göremedik, olayın mali kısmını çözebilirsek, Niğde’nin her anlamda tanıtılması adına çok önemli bir çalışma olacağını düşünüyoruz. Burada ben değil biz varız” dedi.

 

NGYC ÇATISI ALTINDA TSM KOROSU

 

Ayrıca NGCY Üyesi Hüseyin Kirişçi’nin kurmuş olduğu Türk Sanat Müziği Korosu’nun da NGYC çatısı altına girmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Yavuz, “Hüseyin Kirişçi Bey’i tebrik ediyorum. Türk Sanat Müziği Koromuz da NGYC çatısı altına girdi. Bundan sonraki bütün etkinliklerimize değerli arkadaşımızın kurduğu ekip güç verecek” diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim