NGC’den Kamuoyuna Mesaj

 

Necmi PİŞKİN - NGC Önceki Dönem Başkanı

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti 7 Mart 1989 yılında kurulmuş bir gönüllü meslek kuruluşudur. Kurulduğu günden bugüne başta Niğde Üniversitesi’nin kurulması, Patates Araştırma Enstitüsünün açılması, Niğde İlinin kalkınmada birinci derecede öncelikli İl statüsüne kavuşturulması olmak üzere İlin sorunlarının dillendirilmesinde ve kamuoyunun bilinçlendirilmesinde önemli rol üstlenmiş, sorunların çözümünde, yatırımların gerçekleştirilmesinde üzerine düşen görevleri yerine getirmiş, İlin dışarıya açılan penceresi olmuştur.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonunun da Kurucu üyesidir.

 

Cemiyetimiz son yıllarda yaptığı etkinliklerle ülke genelindeki Basın Meslek Kuruluşları arasında kendisinden söz ettiren bir Cemiyet olmuştur. Bu etkinliklerden 23. Başkanlar Konseyini, Atatürk Onur Gününü, Gazete Muhabirleri Kursunu, 20. Kuruluş yıldönümü etkinliklerini, Bayram Gazetesi çıkarma geleneği, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün hazırladığı; “Fotoğraflarla Türk Basını ve Niğde” sergisini, KKTC’den İlimize gelen 20 kişilik basın mensupları grubunun ağırlanması ve çevrenin tanıtımını örnekleyebiliriz.

 

25-26 Nisan 2010 Tarihlerinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte “Yerel Gazetecilik Meslekiçi Eğitimi” semineri düzenlenmiş, Cemiyet üyelerinin tamamının katılımı ve aktif görev almaları sağlanmış, seminere katılan yaygın basının önemli kalemlerine Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sayın Atilla Sertel’e Niğde’nin tarihi ve kültürel değerleri düzenlenen gezi ile tanıtılmış, kendilerine CD, broşür, kitap v.b. materyaller sunulmuştur.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel tarafından bu etkinliklerle ilgili Yeni Asır Televizyonunda bir programla Niğde’nin tarihi ve kültürel değerleri tanıtılmıştır.

 

24-25 -26 Haziran 2010 Tarihlerinde Niğde Kültür Merkezinde; 27-28-29 Haziran 2010 Tarihlerinde Bor’da Bilginler Konağında; “Ermeni-Azerbaycan Soykırımı Fotoğraf Sergisi” açılarak Ermeni mezalimi konusunda Niğde ve Bor halkı bilgilendirilmiştir.

21-23 Mayıs 2010’da KKTC’de düzenlenen Başkanlar Konseyine katılarak Cemiyetimizin önerileri dile getirilmiştir.

 

Yine Kayseri’de düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 31. Başkanlar Konseyi toplantısında Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu ile de görüşülerek yerel medyanın sorunları dile getirilmiştir.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun İstanbul, Ankara, Balıkesir, Ordu, Bayburt İllerindeki toplantılarda Cemiyetimiz temsil edilmiş, Cemiyetimizin sorun ve ihtiyaçları yönetime sunulmuştur.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyetince organize edilen “Niğde Basını Dayanışma-Kaynaşma Gecesi”nde konuklara “Arabaşı” sunularak birlik-beraberlik-dayanışma mesajı verilmiş, Cemiyete başvuruda bulunan basın mensuplarının üyeliği kesinleştirilmiştir.

 

7 Mart 2011 tarihinde 22. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Aksaray ve Nevşehir Cemiyet Başkanları ile  Cemiyet üyelerimizin bir araya gelmesi sağlanmış, Bor Potuklar Dinlenme Tesislerinde yemekli ve müzikli moral gecesi düzenlenmiştir. 23-24-25 Eylül 2011 Tarihlerinde de Mersin Kızkalesi tatil beldesinde Cemiyet üyelerimize tatil ve dinlenme olanağı sunulmuştur.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak Niğde’mizin gazetecilerinin sorunlarının yetkili makamlara sunulmasında, çözüm önerileri üretilmesinde, Cemiyetin her platformda temsil edilmesinde hiçbir fedakarlık ve özveriden geri kalınmamış, Cemiyetimizin etkinliği, yaptırım gücü arttırılmıştır.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyetinin önderliğinde 22 Ekim 2011’de İlimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partilerimiz, Kamu ve Özel Sektör Kuruluşlarımız, Dernek ve Sendikalarımızın katkı ve destekleriyle oluşturulan “NİĞDE PLATFORMU” son günlerde artan ve hepimizi yüreğinden yaralayan birlik ve bütünlüğümüzü, devletimizin üniter yapısını bölmeyi amaçlayan, amacı sadece şiddet ve terörle insanlarımızı ve ülkemizi içeride ve dışarıda çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya bırakmak olan bölücü girişimleri ve yapılan hain saldırıları özellikle son 4 ay içerisinde girişilen katliamları telin ederek halkımızın duygu ve hissiyatına tercüman olmuş, şehitlerimizi saygı ve şükranla anarak geride bıraktıkları aile ve yakınlarına yalnız olmadıklarını, acılarına birlikte ortak olduğumuzu anımsatarak paylaşmaya çalışılmıştır. NİĞDE PLATFORMU olarak ortak zdavranışımızla Ulusça yaşadığımız acıları birlikte özümseyerek ortak tavır koymanın güzel bir örneğini vermiştir.

 

29 Ekim 2011’de milletimizi derinden üzen, yüzlerce vatandaşımızın ölümüne, bini aşkın yurttaşımızın yaralanmasına, binlerce insanımızın evsiz, barksız kalmasına neden olan “VAN-ERCİŞ” depreminin yaralarının sarılma konusunda “VAN İÇİN TEK YÜREK” düşüncesini paylaşmak ve katkıda bulunmak için bir araya gelinmiştir. Ayrıca gelecek günlerde karşımıza çıkabilecek Niğde ve ülke sorunlarına gerekli duyarlılığı göstermek, çözüm önerileri üretilerek ilgililere ve yetkililere katkıda bulunmak, Niğde’mizin kalkınması ve gelişmesinde Sivil Toplum Kuruluşları olarak her türlü girişim ve projelere destek sağlayacak bir “YÜRÜTME KURULU” ile diğer organları oluşturulmuştur.

 

Cemiyet olarak medeniyetler şehri Niğde’yi birlik ve beraberlik içerisinde yüceltmede, geliştirmede tuzumuz, biberimiz olsun istiyoruz. Cemiyetimiz; gönüllülük esasına dayalı olarak çalışan, sosyal yardım, eğitim, sağlık, bilim, çevre, kültür, insan hakları gibi birçok alanda çeşitli etkinliklerde bulunan bireyler üzerindeki birleştirici, kaynaştırıcı etkisiyle sadece üyelerine dönük değil, tüm topluma yönelik hizmetler üreten, halkının gözü, kulağı, sesi, dışarıya açılan penceresi olan gönüllü kuruluşlardan birisidir. Gelişen ve değişen dünya artık bu tür gönüllü kuruluşların katılım ve destekleri ile şekillenmektedir.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyetinin bir önceki Başkanımız Ahmet Öncü’nün sağlık nedenleriyle ayrılmak zorunda kaldığı Başkanlık görevine vekaleten geldiğim günden bugüne kadar olan süreçte beni yalnız bırakmayan, yaptığımız çalışmalarda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kurucu Başkanımız Ahmet Öncü’ye, Araştırmacı Yazar İdris Yavuz’a, Onursal Başkanımız Ali Osman Sayın’a, Başkan Yardımcıları İskender Çetin ve Fatih Kızılkaya’ya, Cemiyetimiz Genel Sekreteri Arif Acındı’ya, özellikle çelenk sunma törenlerinde görevini hiçbir zaman aksatmadan yerine getiren güzel insan Yüksel Erdoğanöz’e, genel kurul hazırlıklarının yapılmasında emek sarf eden Süleyman Tuzcu’ya, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerine, ayrıca Cemiyetimiz faaliyetlerini yayın organlarında kamuoyuna duyuran başta Hamle Gazetesi, Yeni Yıldız, Yeşil Bor, Bor’da Sabah, Bor’un Sesi, Yankı ve Ulukışla Postası Gazeteleri, Paralel Dergisi ve İnternet üzerinden haber yayını yapan Borhaber, DefterK, TYN Medya, Bor FM, Niğde’miz com, Niğde Hasret Siteleri sahipleri ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Genel Kurul sonrasında yeni yönetimde görev alacak olan Ali Osman Sayın ağabeyime, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Kurulduğu günden bugüne dün olduğu gibi bugün de Niğde Gazeteciler Cemiyetinin başta ülkemizin ve İlimizin tanıtımı, kalkınması, sorunların çözülmesi noktasında aynı ruhla çaba ve gayretlerini sürdüreceğine olan inancım tamdır.

 

Şahsımın da bu konudaki çalışmaları ve destekleri devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Editör: TE Bilişim