Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklanmasına yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.



Gazetecilerin kamu adına görev yaptığını ve uygulamanın basının haber alma özgürlüğüne müdahale anlamı taşıdığını belirten Düzgün, “Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensuplarının Emniyet müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacakları duyuruldu. Bu duyuru bizleri derinden üzmüştür.” dedi.

Bazı art niyetli kişilerin yaptığı yanlışlardan dolayı tüm basın mensuplarının cezalandırıldığını söyleyen NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, “Bilindiği gibi gazeteciler, halkın bilgi edinme hakkı adına  kamu yararına görev yapmaktadırlar. Bu uygulama  toplumun bilgi edinme hakkını, dolayısıyla basın özgürlüğünü engellemek anlamını taşımaktadır. Bu antidemokratik  ve hak  ihlalı olarak değerlendirdiğimiz uygulamanın bir an önce kaldırılmasını istiyor, basının susturulmasının kimseye yarar sağlayamayacağını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim