Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC), Niğde protokolünü ziyaret etti.

 

NGC Başkanı Ali Osman Sayın, Başkan Vekili Süleyman Tuzcu ve NGC Üyeleri, dün saat 10.00’da başlayan program kapsamında Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’ü makamında ziyaret etti.

 

NGC, ilk olarak Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti.  Ziyaretlerinden Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür eden Başkan Akdoğan; “Belediyemize ziyareti gerçekleştirmiş olduğunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Biz dün cemiyetimizle ilgili ne düşünüyorsak bugünde aynısını düşünüyoruz” dedi.

 

ÜST GEÇİT PROJESİNE İMZA ATTIK

Hayata geçirecekleri projelerin önemine dikkat çeken Akdoğan; “İlhanlı Mahallesi’nde bir üst geçit projesine imza attık. Bu projenin yaklaşık maliyeti belediyeye 10 milyon liraya mal olacak. Niğde Belediyesi 10 milyon harcayarak ki tarihinde ilk kez gerçekleşecek bir üst geçit. Bunu hayat geçirme cesaretini kendinde bulan bir belediye. Ayrıca Niğde Belediyesi olarak bu sene ki diğer üst geçidimizle beraber İnşallah yapıp bitireceğiz, ikisinin bize maliyeti 15 milyon lira. Bu parayı harcayacak bir potansiyele sahip bir belediye olduğumuzun da bilinmesi gerekir. O bakımdan bunlar çok önemli bugüne kadar demiryolu üzerinde bir tane köprü var orası da Karayollarının yaptığı bir köprü. Belediye hiç böyle bir proje yapmamış bu sene inşallah yapacak hem de iki tane birden yapacak. O mevcut köprünün de iyileştirilmesi söz konusu. Orayı da Ulaştırma Bakanımız geldiğinde gösterdik hem geliş hem gidiş hem de sağ ve sol istikamete çıkışlar da olacak. O köprünün de kalite ve standardı ve kullanılabilirlik seviyesi yükseltilecek. Onunda çalışması 15 Mart gibi başlayacak. Sonuçta Niğde’de sorunları bir bir çözmeye devam ediyoruz devamda edeceğiz. Niyetimiz İnşallah hayır akıbetimizde hayır olur. Dolayısıyla her şey 2012 de daha güzel olacak.” diye konuştu.

 

BASIN 4. KUVVETTİR

Belediyede sona eren ziyaretin ardından NGC, Niğde Valisi Alim Barut’u makamında ziyaret etti. Niğde Valisi Alim Barut, 4. kuvvet olan basının birtakım sıkıntıları olduğunu belirterek, “Gazetecilikle para kazanma olayı Türkiye’de yok. Reklam ilan verilmezse gazeteler yaşayamaz. Ekonomideki liberalleşme, reklamın ticari hayattaki etkisinin anlaşılır olması, sektördeki başarılar bu günlerde değişik olacağının işaretidir. Basın 4. kuvvettir” diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTENİN KENDİNİ BULMASINDA

BASININ CİDDİ KATKILARI VAR

NGC’yi ağırlayan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise ziyarette, basının doğru habercilik adına halkın bilinçlendirilmesi adına görevini iyi bir şekilde yerine getirdiğini dile getirerek, “Bundan hiçbir zaman tereddüdümüz olmadı. İlkeli yayıncılığı takdir ettiğimizi biliyorsunuz. Otokontrol için toplumun kendini kontrolü için ve kurumların gelişmesi için basının çok önemli görevleri var” dedi. Üniversitenin doğru yolda ilerlemesinde kendini bulmasında basının çok ciddi katkıları olduğunu söyleyen Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, “ Bundan sonraki süreçte de üniversite Niğde’ni ülkenin arzu ettiği seviyeye gelecektir bundan da kimsenin kuşkusunun olmaması gerekir” dedi.

 

NGC, son olarak İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek, Genel Sekreter Ali Nebol ile görüştü. Nebol, NGC’nin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirtirken, NGC Başkanı Ali Osman Sayın, “Uzun Sokak’taki yenileme projesinde cemiyetimizin kullanmış olduğu binanın yeniden tahsisi ve hizmetimize sunulması konusunda samimi yaklaşımlar oldu. Bu konuda şahsım ve cemiyet mensubu arkadaşlarım adına Sayın Valime ve İl Özel İdare Genel Sekreterime teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim