MÜSİAD Niğde Şubesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. M. Başaran Öztürk'ün konuşmacı olduğu "Dünya Nereye, Konfeksiyon Değil, Terzi İşi Fikirler" konulu konferansa beğeni toplad ı.
 
Kültür Merkezinde yapılan  etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an Tilaveti ile başlayan konferansta, MÜSİAD Niğde Şube Başkanı Mücahit Umucu'nun selamlama konuşması ile başladı.
 
Konferansa Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, belediye başkan adayları ile öğretim üyeleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı.  
 
Dinleyicilerin son derece ilgisini çeken bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Öztürk, Niğde'nin önemli fırsatlara sahip bulunduğunu, ortak akıl ve kollektif ruhla bunların avantaja dönüşeceğini belirterek ‘Marka Kent Niğde Profesi’nin bunun ilk adımı olduğunu belirtti.
 
Türkiye'nin Dünya, Niğde'nin Türkiye içerisindeki yerine vurgu yapan Öztürk, küreselleşme ve Dünya'nın gittiği yön hakkında bilgiler verdikten sonra neler yapmamız gerektiğine işaret etti.
Konferans, soru-cevap bölümü ve Başkan Mücahit Umucu'nun kapanış konuşmasının ardından plaket takdimiyle son buldu.


 
Editör: TE Bilişim