K Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı H. Emre Kesek, Bangladeş’te Mütefekkir ve Alim Abdülkerim Molla'nın idamı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında hukuka aykırı infazı ve müsebbiplerini en şiddetli şekilde kınadıklarını söyledi.



Başkan Kesek açıklamasında, ‘Bangladeş hükümetinin, mütefekkir ve alimAbdulkerim Mollanın idamı hakkında Bizde Adnan Menderes’in dediği gibi “Dirimden korkmayacaktınız. Ama şimdi milletle el ele vererek Adnan Menderes’in ölüsü ebediyete kadar sizi takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir” Diyor.Bangladeş Hükümetinin bir Abdulkadir Molla öldürdüğünü ama bin Abdülkadir Molla’ya vesile olduğunu söylüyor; Bu hukuka aykırı infazı ve müsebbiplerini en şiddetli şekilde kınıyoruz’ dedi.


Başkan Kesek, ‘Tek arzuları vardı onların (Alimlerin) ve o da kuru bir cihangirlik davası değildi. Tek arzuları vardı onların, milleti eğitmek; ve Onun için cehennemde bile yanmaya razıydılar.


İşte Alim odur ki Cemiyetin imanı için kendini feda etsin, İşte alim odur ki Üstad Necip Fazıl gibi ciğerinden kalemine kan çeksin ve gençliğe ve milletine Hakkı göstersin Hakikati göstersin’ diye konuştu.


Editör: TE Bilişim