Niğde Gençlik Platformu üyeleri Mısır’ın başkenti Kahire’deki Rabiat’ül Adeviye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına yönelik müdahale sonucu yüzlerce insanın katledilmesini çok sayıda katılımcı ile birlikte protesto etti.



Hükümet Meydanında toplanan Platformu üyelerine halktan da büyük destek geldi. Katılımcılar "Niğde'den Adevviye'ye direnişe bin selam", "Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir", "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık." yazılı dövizler taşıdı.


Protestocular, Mısır’da sivil insanlara yönelik insanlık dışı olayları kınayan sloganlar attı.


Platform üyeleri adına bir basın açıklaması yapan Esat Şafak, Mısır’da kadın, çocuk, yaşlı genç demeden katliamlarını sürdüren darbeci katilleri kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.


Askeri darbe yaparak Mısır halkının iradesini katledenlerin, bugün de Mısır halkını katletmeye devam ettiğini belirten Şafak, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası kuruluşların Mısır’da hem demokrasinin katledilmesine hem de insanların öldürülmesine seyirci kaldıklarını kaydetti.

Niğde Cumhuriyet Meydanında yapılan protesto gösterisine Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Ecemiş ve İbrahim Yiğit, Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, Belediye-İş Niğde temsilcisi Şaban Özkaymak, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 











Editör: TE Bilişim