Ali Gürbüz 84 gündür Mısır’da tutuklu oğlunu cezaevinde ziyaret etti


Mısır’da olaylar sırasında gözaltına alınan Türk vatandaşı Emre Gürbüz’ün (19) babası Ali Gürbüz memleketi Niğde’den Mısır’ın başkenti Kahire’ye giderek oğlunu 84 gündür tutuklu bulunduğu Wadi El Natron Cezaevi’nde ziyaret etti.

Mısır makamlarından alınan izin çerçevesinde 11 Şubat günü gerçekleşen ziyarette Baba Ali Gürbüz’e Kahire Büyükelçiliği’nden ikinci kâtip düzeyinde bir yetkili ile Büyükelçilik avukatı da eşlik etti. Genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Emre, annesi Safiye Gürbüz ve kardeşleriyle de telefonla görüştürüldü. Emre’ye babası tarafından memleketinden getirilen hediyeler ve Büyükelçiliği temin ettiği temel ihtiyaç malzemeleri teslim edildi. Ayrıca görüşme sırasında Büyükelçilik avukatından hukuki sürece ilişkin bilgi aldı.

Dışişleri Bakanlığı tutuklandığı ilk günden beri Emre Gürbüz’ü sahipsiz bırakmadı. Kahire Büyükelçiliği Emre’nin durumunu ve hukuki süreci yakından takip ediyor. Oğlunu ziyaret için gelen Ali Gürbüz de Büyükelçilik tarafından karşılandı ve Büyükelçilik konutunda misafir ediliyor. Baba Gürbüz’e bir araya geldiği Büyükelçilik yetkilileri tarafından hukuki süreç hakkında da bilgi verildi.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Emre’nin durumunu yakından takip ettiklerini ve Emre’yi ailesine kavuşturmak için gerekli resmi girişimlerin ve desteklerin sürdüğünü söyledi. Kavaklıoğlu, özellikle hukuki süreci beklendiğini ve bir sonraki duruşma tarihinin henüz açıklanmadığını belirtti. Öte yandan Gürbüz ailesi tutuklu oğullarına yardım istemek için geçtiğimiz hafta sonu Niğde ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü. Bakan Davutoğlu “Gece gündüz görüşmelerimiz devam ediyor. Gerekli girişimlerde bulunduk. Diğer kardeşlerimiz gibi inşallah Emre’yi de Niğde’ye, ailesine kavuşturacağız” demişti.

Bilindiği gibi El Ezher Üniversitesinde öğrenim gören Emre Gürbüz, El Ezher Üniversitesi öğrencilerinin, ceza mahkemesi tarafından on iki öğrenciye toplam 17 yıl hapis cezası verilmesini protesto etmek amacıyla El Ezher Büyük İmamı Şeyh Ahmet Tayyib’in çalışma ofisinin önünde 20 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirdikleri protesto gösterileri sırasında gözaltına alınmıştı. Ailesinden edinilen bilgi göre Emre El Ezher Üniversitesi’ne hazırlık için gitmişti. Bir yıl okuyup yatay geçiş için belge almaya gittiğinde de üniversite önündeki gösterinin yaklaşık, 2 kilometre aşağıda otobüs beklerken kargaşa arasında kalmış ve polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Davutoğlu Mısır'da hapis olan Emre Gürbüz'ün ailesi ile görüştü


 




Editör: TE Bilişim