23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yılı etkinlikleri çerçevesinde  İlçemiz  okulları öğrencileri Bor Kaymakamlık makamı ve Bor Belediye Başkanlığı makamına temsili olarak oturan öğrenciler kısa süreliğine Bor İlçesi’ni yönettiler.

 

MİNİK  BAŞKANLAR

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması münasebetiyle,Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat temsili olarak koltuğunu Mahmut Özenç İlkokulundan gelen minik öğrencilere devretti.

 

Minik öğrenciler , başkan Erat'tan koltuğu devraldıktan sonra Belediye Başkanı oldular  ve telefon ile Belediye müdürlerini arayarak talimat verdiler.Gözlerindeki heyecanlarını  gizleyemeyen öğrenciler daha sonra temsili Belediye Başkanlığını yeniden Sıtkı Erat'a devrederek Belediyeden ayrıldılar.

 

 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın tüm dünya çocuklarına hayırlı olması dileğinde bulunan Erat, "Dünya üzerindeki hiç bir milletin çocuklarına armağan edilmiş bir bayram yok. 23 Nisan dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayram olma özelliğini taşıyor. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk'ü, , aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum'' dedi.

 

MİNİK  KAYMAKAMLAR

Bor Kaymakamlığını ziyaret eden öğrenciler Bor Kaymakamı Abdullah Küçük'ün koltuğuna oturdular. 

Veli  Bengü ilkokulu öğrencileri Canan  EVLEK, Behiye Buğse BAĞCI, Alperen SÜLÜMANLAR, Kerem AKCURA ,okul müdürü Azmi DİLMEN  ve 3. sınıf öğretmeni Salih EVLEK   makam ziyaretinde bulundular. İlçe Kaymakamımız Abdullah KÜÇÜK'ü makamında ziyaret eden öğrenciler Kaymakam Abdullah KÜÇÜK'e çiçek sunarken İlçe Kaymakamımız öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.  İlçe Kaymakamımız  Abdullah KÜÇÜk ve   öğrenciler samimi bir ortamda sohbet ettiler.



    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sembolik olarak yapılan makam devir teslim töreni, bu yıl da renkli bir törenle gerçekleştirildi. Kutlamalar kapsamında Kaymakamımız Abdullah KÜÇÜK koltuğunu Veli Bengü  İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Canan EVLEK'e devretti.  Canan EVLEK tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Geleceğimizin emanet edeceğimiz çocuklarımızın  bu özel bayramını kutlayan İlçe Kaymakamımız Abdullah KÜÇÜK ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek , öğrencilerin başarılarının devamını diledi.


Editör: TE Bilişim