Esnaf ve seyyar satıcıların kaldırım işgali konusunda şikayetler üzerine Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir açıklamalarda bulundu.

MİMARİ ESTETİK KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; Belediyemiz öncülüğünde resmi olarak Mimari Estetik Komisyonu kurduk. Bu komisyonu meclisimizden de geçirdik. Burada Niğde Belediyemizden, Üniversitemizden, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden, Niğde Esnaf Odalarından ve Niğde Ticaret Odasından temsilciler var. Komisyon çalışmaya başladı. Bu komisyonun alacağı kararlardan da bir tanesi kaldırım işgalleridir. Bu konuda kararlar alıyoruz ve bunları resmi şekilde yapıp insanları alıştıra alıştıra yapmak istiyoruz. Bu yüzden de Ticaret Odası ve Esnaf Odalarını da bu komisyona davet ettik ki onlarla birlikte bu kararları alırsak daha kolay uygulayabiliriz” dedi.

ÇEKİRDEK VE SİGARA İZMARİTİ ATANLARA CEZA GELİYOR

Başkan Emrah Özdemir  açıklamasının devamında  ise ; “Şuan kış dönemindeyiz ama birkaç ay sonra bahar ve yaz dönemini yaşayacağız. İnsanlarda bilinçlendirme çalışması yapacağız. İlk yapacağımız çalışma ise çekirdek kabuklarının ve sigara izmaritlerinin yere atılması konusu. Bu konuda gerek basınımızdan gerekse vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Sağlık Müdürlüğümüz ve Gençlik Spor Müdürlüğümüz ile bu bilinçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Mayıs ayından itibaren sigara izmariti veya çekirdek kabuğu atan kişiler hakkında da cezai işlemlere başlayacağız. Dünyada gelişmiş hiçbir ülkede kaldırımda saat başı süpürgeci geçmez. Ama Niğde’de saat başı süpürgeci geçiyor bu durum içler acısı.  Buna rağmen vatandaş bize yazmaya başladı “ya kaldırımlar pislendi” diye lütfen biraz da kendimize bakalım.  Süpürgeci yarım saat gecikmiş olabilir ama biraz kendimize bakmamız lazım” dedi.

Editör: TE Bilişim