Niğde Milletvekili Selim Gültekin, 2023 bütçe görüşmeleri sırasında TBMM'de bütçe lehine bir konuşma yaptı. Selim Gültekin meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada : "Ak Parti iktidarımızın 21'inci, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin 5'inci bütçesi olan 2023 Yılı Bütçesi üzerine şahsım adına söz almış bulunmaktayım. Niğdeli hemşehrilerimizi, aziz milletimizi ve Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, yirmi yılda demokrasi ve kalkınma hareketimizin yanında, eser ve hizmet siyasetimizle milletimizin ihtiyaçları ve ülkemizin geleceği için birçok projeye imza attık. Şimdi de yeni Türkiye Yüzyılı için kollarımızı sıvadık, yola devam ediyoruz.

Yirmi yıldır yapılan yatırımlar sonucunda, bugün "Hasretler bitsin, gönüller birbirine bağlansın." diye cumhuriyet tarihinin en büyük ulaşım atılımını hayata geçirdik. İşte, Niğde-Ankara Otoyolu her yolun kesiştiği, Niğde'mizin turizmine, ticaretine, gelişmesine büyük katkı sağlayan mega projelerimizden sadece biri. 

Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmek, ülkemizi güzelleştirmek için önemli projelere imza attık. Türkiye'nin çehresini değiştiren kentsel dönüşümler, millet bahçeleri ve cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projeleriyle insanımıza dokunmaya devam ediyoruz. 

Çevre ve şehirciliğin en güzel örneği Niğde'mizde hayat buluyor. Şehrimizin ekonomisine, turizmine büyük katkı sağlayacak olan elli yıllık hayalimiz Niğde Kalesi ve çevresinin yenilenmesi vizyon projemizin yapım işine de inşallah, 2023'te başlıyoruz. 

Ticarette üreten, üreterek büyüyen ve gelişen Türkiye hedefinde ihracatımızı daha da yükseltecek olan üretimin yüzyılına hazırız.

Sanayi ve teknolojide AR-GE çalışmalarını destekleyerek ülkemizin rekabet gücünü artırmak, bilimsel ve teknolojik gelişimini hızlandırmak için de azimle çalışıyoruz.

 İşte, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, siz hissetmeseniz de milletimizin gururu oldu. 

Dış politikamızda ortaya koyduğumuz güçlü ve etkili diplomasi sayesinde bugün dünyadaki tahıl krizini çözen, gerektiğinde oyun kuran, gerektiğinde de oyunu bozan bir Türkiye var artık. 

2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor

Millî teknoloji hamlesiyle savunma sanayimizi en üst lige çıkarmak için çalışıyoruz. ALTAY tankımızla, GÖKBEY helikopterimizle, Akıncı TİHA'mızla ve daha niceleriyle biz bu lige hazırız. 2023'te inşallah, insansız savaş uçağımız Bayraktar KIZILELMA'yı gökyüzüyle buluşturuyoruz.

Millî kaynaklarımızı öne çıkaran stratejimizle son yirmi yılda "Bağımsız enerji, güçlü Türkiye" sloganıyla pek çok proje başlatıldı. Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemilerimizle siz inansanız da inanmasanız da 540 milyar metreküp doğal gazı 2023'te vatandaşımızla buluşturuyor, Türkiye'nin enerji yüzyılını başlatıyoruz.

Niğde'li hemşehrilerimizi de doğal gazla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu süreçte, yeni kurduğumuz ikinci organize sanayi bölgemizle civarındaki yerleşim yerlerini ve Ulukışla, Çamardı ve Altunhisar ilçelerimize de doğal gazı ulaştırmak için gayret gösteriyoruz.

Sayın Başkan, Değerli milletvekilleri;

Bu bütçe; çağın gerektirdiği eğitimi alabilmeleri için her yıl sıralarında tüm kitapları ücretsiz şekilde hazır edilen öğrencilerimizin bütçesidir. 

Bu bütçe; gençlerimizin sporla iç içe olmaları için yapılacak olan spor tesislerinin bütçesidir. 

Bu bütçe; ülkemizin dünya turizmindeki payını yükseltecek, bizi 60 milyon turist ve 56 milyar dolar turizm geliri hedefine ulaştıracak olan bütçedir. 

Bu bütçe; Mersin'deki alçak terör saldırısında şehit olan Niğdeli hemşehrimiz Sedat Gezer'in 9 yaşındaki oğlu Ahmet Yağız'ın gözyaşının intikamını alacak olan bütçedir.

Bu bütçe; son teröristi sarı torbaya koyana kadar devam edecek olan terörle mücadelemizin bütçesidir. 

Bu bütçe; Niğde'mizdeki 131 köyümüzün, 23 beldemizin; Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerimizin yani tüm Niğde'mizin gelişmeye ve kalkınmaya devam edeceği bütçedir. 

Bu bütçe; Niğde'mize yeni fabrikalar açacağımız organize sanayi bölgelerimizin bütçesidir. 

Bu bütçe; 15 Temmuz’a tiyatro diyenlerin, tankların arasından kaçanların Gazi Meclisimize "Gazi Meclis" diyemeyenlerin bütçesi değildir. 

Bu bütçe; PKK'ya "hain terör örgütü" diyemeyenlerin de bütçesi değildir. 

Son olarak; bu bütçe; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Doktor Devlet Bahçeli liderliğindeki Cumhur İttifakı kadrolarının ülkemizi inşa ve ihya etmeye devam edeceği "Türkiye Yüzyılı"nın başlangıç bütçesidir diyor, 

Gazi Meclisimize ve aziz milletimize, Niğdeli hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum" dedi. 

Editör: TE Bilişim