TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Gültekin mesajında; Engelli bireylerimiz yaşadığımız toplumun değerli birer ferdi ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Hayatın her alanında karşılaştıkları çeşitli sorunlara rağmen, gösterdikleri üstün gayret, çaba ve azimleri büyük işlere imza atan engelli kardeşlerimiz en büyük takdiri ve hürmeti hak etmektedirler.


Fırsat eşitliği ve imkânlar sağlandığında neler başarabileceklerini açık bir şekilde ortaya koyan bu kardeşlerimizin hedeflerine ve hayallerine ortak olarak, yaşamlarına katkı sunacak faaliyetlerde bulunmak her zaman ortak sorumluluklarımızın başında gelmelidir” dedi.


Açıklamasına devam eden Gültekin: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı üzere “Bizler engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz.


Engelli olmak kişilerin kendi seçimi ve isteği değildir!  


Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız, engelli olarak doğmak veya sonradan engelli olmak kişilerin kendi seçimi ve isteği değildir!  Ama şu an bedensel engeli olmayan herkes her an için bir engelli adayıdır. Bu nedenle engelleri ortadan kaldırmak, bu yönde çaba sarf etmek ve hayatı engelliler adına daha yaşanabilir kılmak duyarlı tüm toplumların ortak sorumluluğudur.
 ‘Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem verdik. 2005 yılında çıkardığımız ’engelliler hakkında kanun’ ile tarihi bir düzenleme yapılmıştır. Bu kanunla eğitim hizmetinde, bakım hizmetine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda haklarını teslim ettik” dedi.


Engelli vatandaşlarımızı toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olarak gören Gültekin: Bu kardeşlerimizle ilgili sorunların çözümü için son 17 yılda önemli adımlar attık. Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek, engelli kardeşlerimizin eğitiminin önündeki engelleri ortadan kaldırdık, kaldırmaya da devam ediyoruz.” dedi.
AK Parti’nin Türkiye’de sosyal devletin öncüsü olduğunu dile getiren Gültekin: “Kurulduğumuz ilk günden itibaren sosyal devletin en önemli alanlarından biri olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeyi temel önceliklerimiz arasına aldık. Toplumda engellileri saklayan bir anlayıştan engellileri topluma kazandıran, hatta bizlere ders veren bir noktaya geldik. Mesele insan olunca, insanın gönlüne dokununca her şey değişiyor. Onun için önce zihindeki engelleri kaldıracağız” dedi.


Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımı gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyleyen Gültekin: “
AK Parti olarak bu gelişmişliğin önündeki her türlü engeli kaldırmayı ve eşit vatandaşlık temeline dayanan ortak yaşam alanları oluşturmayı önemsiyoruz. 17 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, engelli vatandaşlarımıza en ileri yaşam standartlarını üreten hak temelli politikalar için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimiz ve onları hayatlarının hiçbir anında yalnız bırakmayan kıymetli ailelerinin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Gününü' tebrik ediyor, huzur dolu bir yaşam diliyorum.

Editör: TE Bilişim