Almanya’nın Melle Şehri ile Niğde Şehri arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek ve ilişkileri geliştirmek için Niğde’ye gelen Melle Şehri Milletvekili Ernst-August Hoppenbrock, Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger ve beraberlerindeki heyet, Niğde Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü ziyaret etti.


Ziyarete Milletvekili Ernst-August Hoppenbrock, Melle Şehri Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger, Meclis Üyeleri Gerda Hövel, Wilhelm Hunting ve Johannes Marahrens, Müdür Gottfried Müller, Gazeteci Doris Horst, Melle Şehri Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Yılmaz Kılıç, Niğde Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Selma Esirgen, dernek üyeleri ve Melle Şehrinden gelen öğrenciler katıldı.

Konukları, Niğde Üniversitesi  Senato Salonu’nda ağırlayan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, ziyaretten ve üniversiteye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek 1995 yılında Niğde ile Melle arasında başlayan kardeşlik ilişkisinin güçlenerek günümüze geldiğini belirtti. Üniversite olarak bu kapsamda yapılan faaliyetlerden büyük memnuniyet duyulduğunu ifade eden Rektör Adnan Görür  sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Almanya ile Türkiye arasında son derece güçlü ve olumlu ilişkiler, geçmişten süregelen çok önemli birliktelikler söz konusudur. Son 100 yılda ki Türk-Alman dostluğu ve Almanya’nın kalkınmasında etkin rol oynayan Türk işçilerin sağladığı katkılar düşünüldüğünde bu tür aktivitelerin ve ilişkilerin çok daha ileri düzeyde olması gerekirdi. İki ülke arasında ciddi bir kültürel birlikteliğin, kültür alışverişinin gerçekleştiğini düşünüyorum. Ümit ediyorum ki bunda sonra ilişkilerimiz çok daha ileri düzeye taşınır ve bu tür dostluklar ve kardeşlikler dünya barışına da önemli katkılar sağlar”.

Ziyarette Milletvekili Ernst-August Hoppenbrock de kısa bir konuşma yaparak, “Almanya’da Niğde’nin 30 katı kadar Türk yaşıyor. Ülkemizdeki Türklerle ilişkilerimiz oldukça güçlüdür. Bunun bir göstergesi olarak ben ve Melle Belediye Başkanı Andre Berghegger Niğde’ye birçok kez geldik. Biz de sizleri en kısa zamanda Almanya’ya bekliyoruz” dedi. 

Milletvekili Hoppenbrock’un ardından konuşan Melle Şehri Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger ise Niğde Üniversitesi’ne yıllar önce geldiğini ve o zaman Rektörlük binasının şehir merkezinde bulunduğunu belirterek, “Üniversiteyi son derece gelişmiş ve değişmiş olarak gördük. Melle ile Niğde'nin dostluğunun devam etmesi çok önemli. Bu açıdan bu tür ziyaretlerin sürekliliğinin sağlanması gerekiyor. Kurumlar arası iletişim de büyük önem taşıyor. Bu bakımdan Niğde Üniversitesi olarak bize zaman ayırdığınız ve bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür heyete Niğde Üniversitesi  ile ilgili bilgiler vererek konukların sorularını cevaplandırdı.

Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün konuklara Niğde Üniversitesi  anı tabağı ve çeşitli hediyeler vermesi ile sona erdi.


Editör: TE Bilişim